Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovituri aeriene americane în Afganistan - Un lider important al talibanilor a fost ucis

talibani

Un comandant senior al talibanilor a fost ucis în provincia Helmand, situată în sudul Afganistanului, în urma unui atac aerian efectuat de forțele speciale afgane și americane, au transmis duminică oficialii afgani și reprezentanții talibanilor, relatează BBC preluat de mediafax

Comandantul Abdul Manan, reprezentant al insurgenților din provincia Helmand, a fost ucis împreună cu alte 29 de persoane, sâmbătă, în urma unui atac aerian produs în timpul unei întâlniri cu comandanții locali, a anunțat guvernatorul provinciei Helmand, Mohamman Yasin Khan.

Moartea sa a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, și de reprezentanții armatei americane.

„Le va fi greu să intensifice lupta dacă luptătorii și liderii lor sunt în mod constant sub asalt. Negocierile de pace sunt singura lor soluție”, a declarat Dave Butler, purtător de cuvânt al Armatei SUA în Afganistan.

„Manan era comandantul de rang înalt din sud, moartea sa va avea un impact major asupra securității”, a declarat un oficial local afgan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.