Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovituri fratricide în coaliție: După ce a pierdut Prefectul de Sibiu, USR critică conducerea liberală

podul.ro
pnl usr

Preşedintele filialei Sibiu a USR, Adrian Echert, regretă că postul de prefect al judeţului va rămâne la PNL şi spune că viitorul subprefect din partea Alianţei USR PLUS va încerca să reformeze instituţia, dar nu ştie dacă va reuşi, pentru că subprefectul va avea responsabilităţile trasate de prefect. La împărțirea prefecților în coaliție, prima alegere a PNL a fost Sibiul, în timp ce USR PLUS a tras primul Bucureștiul. Surse din coalitie spun că USR PLUS ar fi vrut sa ia prima oară prefectul de Sibiu.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

"Parte din procesul nostru transparent intern, în principal, în momentul de faţă, a fost de a trimite o listă scurtă către Biroul Naţional USR cu numele subprefecţilor. Am trimis această listă cu trei colegi, un coleg din USR şi două colege din PLUS. Va urma în săptămânile viitoare, nu cred că aceasta, poate cea viitoare să decidă toate numele prefecţilor şi subprefecţilor de la nivel naţional, fiind în principal numit şi de guvern. Acesta este stadiul actual privind subprefectul. A fost un concurs intern (...). Am fi vrut poziţia de prefect pentru a avea într-adevăr posibilitatea lucruri în acea instituţie. Din nefericire ştim că poziţia de subprefect este cu responsabilităţi date de către prefect. În măsura asta, nu ştiu câte din ideile de reformă pe care le-au pus candidaţii, le vor putea şi pune în practică", a declarat liderul judeţean al USR Sibiu, Adrian Echert luni, într-o conferinţă de presă.

Filiala USR PLUS Sibiu a propus trei candidaţi pentru funcţia de subprefect: Laurenţiu Theodoru (USR), Roxana Fediuc şi Nora Scarlet Ritter de la PLUS.

Întrebat cine sunt cei trei candidaţi USR PLUS pentru funcţia de subprefect, Echert a răspuns: "Colegul de la USR este Laurenţiu Theodoru, una din colege de la PLUS este Roxana şi cealaltă colegă de la PLUS este Nora Scarlet Ritter, cu toţii cu experienţă atât pe partea juridică, cât şi pe partea de administraţie şi studii de administraţie, deci oricine din cei trei candidaţi care va ocupa această funcţie, zic că va fi mult superior faţă la ce am avut până acum pentru funcţia de subprefect, poziţii care sunt cu puţină vizibilitate, drept dovadă, nu am aflat de ele, decât în partea asta de pandemie, că există şi responsabilităţi acolo."

Preşedintele USR PLUS Sibiu a mai precizat că nu îi place la Prefectură, "în primul rând, toate problemele legate de comunicare în tot ceea ce a fost în ultima perioadă, mai ales în perioada de pandemie. (...) Aici sunt deficienţele majore."

USR PLUS mai cere şi o transparenţă a deciziilor conducerii Prefecturii Sibiu.

În prezent, Prefectura Sibiu este condusă de prefectul Mircea Creţu, fost membru PNL şi subprefectul Sanda Ligia Muntean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.