Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovituri simbolice: orașul natal al lui Zelenski a fost atacat puternic de ruși

zelenski

Forţele ruse au lansat în noaptea de joi spre vineri 39 de atacuri aeriene asupra mai multor regiuni din Ucraina, plus 50 de tiruri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS), printre centrele vizate numărându-se şi Krivoi Rog (Krivîi Rih), oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, unde loviturile au provocat incendii la mai multe clădiri, iar o femeie de 64 de ani a fost grav rănită, potrivit Kievului, transmit Reuters şi EFE, informează Agerpres.

În ultima lună, Moscova şi-a intensificat campania de atacuri cu rază lungă de acţiune, trecând de la tactica de iarnă când a vizat cu precădere infrastructura energetică prin atacuri săptămânale, la atacuri mult mai constante, efectuate deseori în timpul nopţii."Mai multe explozii s-au produs în oraşul Krivîi Rih (centrul Ucrainei). Inamicul a lovit o întreprindere industrială privată. Mai multe clădiri au luat foc în acelaşi timp", a precizat cancelaria prezidenţială de la Kiev într-un comunicat.

Sirenele au răsunat

Sirenele de raid aerian au răsunat în capitala ucraineană şi în mare parte din ţară, în timp ce oamenii dormeau. La Kiev, cerul nopţii s-a luminat pe măsură ce apărarea antiaeriană căuta drone."Toate ţintele aeriene detectate care se îndreptau spre Kiev au fost distruse de forţele şi mijloacele apărării noastre antiaeriene. Nu au fost permise lovituri împotriva Kievului", a declarat un responsabil local pentru postul de televiziune ucrainean Kanal 24.

Armata ucraineană a declarat că a doborât trei din cele şase rachete de croazieră şi 16 din cele 22 de drone de atac care au fost lansate. Cifrele arată că o proporţie neobişnuit de mare de atacuri ruseşti cu rachete şi drone nu au fost interceptate, comentează Reuters.

Autorităţile ucrainene au oferit puţine detalii despre ţintele lovite, cu excepţia pagubelor din Krivoi Rog, oraşul siderurgic în care a crescut Zelenski."O femeie de 64 de ani a fost rănită. Ea a fost spitalizată în stare gravă", a precizat preşedinţia ucraineană. "Atacul inamicului a provocat un incendiu într-o clădire administrativă, care a fost deja stins", potrivit acesteia.Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost, de asemenea, rănit uşor, se mai spune în comunicat.

Se tem de contraofensivă?

Kievul atribuie recenta creştere a frecvenţei atacurilor aeriene îngrijorărilor Moscovei cu privire la contraofensiva ucraineană aşteptată pentru a recuceri terenurile ocupate de Rusia în sud şi est.

A început contraofensiva? Ucrainenii au bombardat din plin Donețkul controlat de ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.