Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode a recunoscut DEZASTRUL intervenției de la Onești: S-a ignorat trecutul criminalului, șeful IPJ a minimizat incidentul, nu a existat coordonare

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Șeful Internelor, Lucian Bode, a prezentat miercuri concluziile preliminare dupa intervenția ratată a polițiștilor la dubla crimă care s-a petrecut pe 1 martie la Onești:

  • „Pentru mine din poziția de ministru al Internelor si de simplu cetatean cel mai greu de acceptat este ca in urma unei interventii din partea unei structuri a MAI nu am reusit sa salvam vietile persoanelor aflate in pericol. Vin azi cu rezultatul verificarilor preliminare.
  • Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacau, ma refer la inspectorul-sef si adjunctul lui. La comandă se afla adjunctul unitatii care s-a deplasat cu intarziere la fata locului minimizand importanta evenimentului. Cu taote ca autorul a mentionat de mai multe ori ca va recurge la fapte de violenta nu au fost dispuse masuri legale in acest sens. In contextul apelurilor repetate la 112 ale agresorului, conducerea IPJ nu a valorificat in intregime toate datele
  • Cu privire la modul de implicare a politiei municipale Onești, a fost ignorat trecutul autorului. Comunicarea cu autorul inainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasa ceea ce a sporit starea de irasciblitate a agresorului. Masurile dispuse la fata locului au fost deficitare,, nu a fost izolata sotia agresorului ceea ce i-a permis agresorului sa aiba acces la informatii despre operatiune.
  • Legat de modul de interventie, fortele au avut in dotare echipament corespunzator, principala deficienta constatata a fost relationarea defectuoasa intre factorii de comanda, lucru care a determinat lipsa coordonarii actiunilor si neasumarea responsabilitatilor”

Citește și: SONDAJ - Surpriză la încrederea în politicieni: George Simion (AUR), peste premierul Cîţu. Topul încrederii în miniştri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.