Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode explică cine sunt liderii locali ai PNL care vor candida la locale: Ținem cont de specific!

lucian bode

Secretarul general al PNL Lucian Bode a precizat, în legătură cu decizia conducerii partidului conform căreia liderii de filiale ar trebui să candideze file la şefia Consiliului Judeţean, fie la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, că la aplicarea acestei decizii se va ţine cont ”de specificul local”, de situaţiile în care partidul are deja candidaţii stabiliţi sau în care aceştia candidează pentru un nou mandat.

„PNL a luat decizii similare şi cu alte ocazii. Trebuie menţionat însă că vom ţine cont de specificul local, de situaţiile în care avem deja candidaţii stabiliţi sau în care aceştia candidează pentru un nou mandat. Este datoria liderilor judeţeni ai PNL să fie primii care îşi asumă lupta electorală pe plan local. Cuvintele de ordine trebuie să fie „asumare şi responsabilitate”, iar liderii organizaţiilor sunt cei care cunosc cel mai bine atât problemele din judeţ, cât şi oportunităţile specifice regiunilor”, a precizat Lucian Bode pentru News.ro.
Liderii de filiale PNL vor fi obligaţi să candideze fie la şefia Consiliului Judeţean, fie la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar cei care obţin scor sub cel al filialei pierd susţinerea politică pentru eventuala candidatură la parlamentare, conform unei decizii luate de Biroul Politic al PNL. De asemenea, conducerile filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare vor fi dizolvate.

În cazul aplicării stricte a acestei decizii, lideri marcanţi ai partidului care sunt parlamentari sau europarlamentari s-ar afla în situaţia de a fi obligaţi să candideze la alegerile locale.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.