Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode explică de ce și-a schimbat PNL președintele în 10 zile: Era nevoie de o resetare în aceste vremuri dificile

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat duminică seara, la B1 TV, că PNL avea nevie de o resetare, lucru realizat prin alegerea noului președinte în persoana lui Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, resetarea arată capacitatea PNL de a se mobiliza în perspectiva anului 2024.

„Până la urmă este vorba de validare prin vot. Am reușit astăzi, în mai puțin de 10 zile, să ne alegem cel de-al 12-lea președinte din 1990 încoace. PNL avea nevie de o resetare la nivel politic și de o consolidare a leadership-ului politic în aceste vremuri dificile, pentru că, așa cum ați spus în debutul emisiunii, vorbim de un război la granițele României, de criză pandemică, care în opinia mea nu s-a încheiat, despre criză economică care bate la ușă și care se simte deja în economie. Această resetare în mai puțin de 10 zile arată capacitatea PNL de a se mobiliza în perspectiva anului 2024”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne a precizat și perioada în care va ocupa funcția de secretar general al PNL.

„Am fost desemnat de către Biroul Politic Național să preiau atribuțiile de secretar general al partidului, îmi exercit aceste atribuții, până la primul Consiliu Național, în mai. La acel Consiliu, președintele Nicolae Ciucă va propune Consiliului Național o persoană care, dacă va întruni voturile necesare, va deveni secretar general al PNL”, a declarat Lucian Bode.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales duminică, 10 aprilie, în funcția de președinte al PNL, într-un Congres extraordinar al partidului. Precedentul președinte, Florin Cîțu, ales în septembrie 2021, și-a dat demisia în urmă cu 9 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.