Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, întâlnire la sediul MAI, cu Tatiana Proskuryakova, manager de țară: S-a discutat despre managementul situațiilor de urgență

Lucian Bode Tatiana Proskuryakova

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, s-a întâlnit, marți, cu Tatiana Proskuryakova, manager de țară, România și Ungaria, Europa şi Asia Centrală, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Vizita a avut un caracter de curtoazie, iar discuțiile au vizat proiectele realizate la nivelul MAI ce urmăresc creșterea rezilienței de răspuns la dezastre și consolidarea capacității instituțiilor de a răspunde prompt și eficient în cazuri de urgență, respectiv proiectele comune de viitor.

În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne a subliniat aprecierea pentru sprijinul, expertiza şi cooperarea Băncii Mondiale în implementarea și realizarea de proiecte eficiente în domeniul gestionării situațiilor de urgență.

Cele două părți au evidențiat faptul că România are un sistem de urgență articulat și coerent care și-a dovedit eficiența, demonstrând că suntem pregătiți să facem față unor situații de amploare, expertiza noastră fiind considerată la un standard foarte înalt.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Această recunoaștere a expertizei s-a materializat în sprijinul acordat altor state pentru a-și crea propriile sisteme de urgență.

În orice sistem de urgență pot apărea incidente având în vedere că situațiile sunt neobișnuite însă maturitatea la care am ajuns dovedește că suntem pregătiți să le depășim.

Reprezentanta Băncii Mondiale a precizat că o treime din activitățile pe care le desfășoară această instituție în România vizează sprijinirea sistemului de urgență și consolidarea capacității de a gestiona dezastre. De asemenea, Tatiana Proskuryakova a subliniat că va susține în continuare țara noastră pentru a-și utiliza întregul potențial de dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.