Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, la Forumul Salzburg de la București: Un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană şi siguranţa cetăţenilor

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că discuţiile care vor avea loc, la Bucureşti, la lucrările Forumului Salzburg, vor reconfirma dorinţa de a consacra evenimentul drept ”un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană şi siguranţa cetăţenilor”, anunță News.ro.

”Sunt onorat să prezidez lucrările acestei conferinţe la care participă, la invitaţia României, miniştri şi reprezentanţi de rang înalt din 9 state membre UE şi din 7 state din imediata vecinătate a UE, dar şi din cadrul Comisiei Europene şi ale celor mai importante agenţii europene, formate regionale de cooperare şi organizaţii internaţionale. Conferinţa are rolul de a coagula la nivel strategic şi politic poziţii comune ale statelor membre în domenii de interes pentru afacerile interne. Vom avea prilejul pe parcursul celor două zile de discuţii să abordăm aspecte de interes deosebit, precum managementul consecinţelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, gestionarea crizelor de migraţie suprapuse şi măsuri concrete pentru menţinerea securităţii şi stabilităţii în Republica Moldova şi în Balcanii de Vest. Sunt convins că discuţiile pe care le vom avea pe parcursul celor două zile vor reconfirma dorinţa noastră de a consacra Forumul Salzburg drept un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană şi siguranţa cetăţenilor noştri”, a afirmat Bode, marţi, la lucrările Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, care se desfăşoară la Bucureşti.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, asigură Preşedinţia în curs a Forumului Salzburg, iar evenimentul care se desfăşoară în aceste zile la Palatul Parlamentului reprezintă cel mai important eveniment al Preşedinţiei române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.