Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode: 'Podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României'

Inquam Photos / Octav Ganea
Lucian Bode

Podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României pentru această zonă, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, aflat în vizită la obiective de infrastructură din judeţele Brăila şi Galaţi, potrivit Agerpres.

"Este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României pentru această zonă. Avem acest obiectiv în implementare şi 500 de milioane de euro valoarea lui, avem în licitaţie, proiectare şi execuţie cele două obiective, varianta de ocolire Galaţi şi drum expres Brăila-Galaţi, împreună, cu o valoare de aproximativ 300 de milioane de euro şi aşa cum puteţi observa, avem şi conexiunile acestui obiectiv cu principalele centre de dezvoltare din zonă, pentru că acest pod fără conexiunea cu drumul expres, cu Tulcea, cu Galaţiul, cu Constanţa mai departe, nu este valorificat la nivelul investiţiei pe care noi o facem aici. Aşadar, în cele 5 luni din acest an, Guvernul Orban a semnat contractele pentru realizarea SF (studiul de fezabilitate, n.r.) şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie pentru următoarele Drumul expres Brăila-Tulcea 75 km", a spus Lucian Bode, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

El a menţionat că după finalizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic va fi scoasă la licitaţie execuţia. De asemenea, pentru drumul expres Buzău-Brăila 98 km, în 21 februarie a fost semnat contractul pentru realizarea SF şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie. În drumul expres Focşani-Brăila-Galaţi, unde intră şi varianta ocolitoare Galaţi şi drumul expres Brăila-Galaţi, sunt în evaluare obiectivul de proiectare şi execuţie, intră şi secţiunea Focşani-Brăila 76 km. Pe data de 21 mai a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

"În ceea ce priveşte cele două obiective aflate în procedură de licitaţie estimăm că, fără contestaţii, finalizăm raportul procedurii la sfârşitul lunii iulie, iar în luna august semnăm contractul pentru varianta ocolitoare Galaţi. De asemenea, pentru cei 11 km din drumul expres Brăila-Galaţi finalizăm procedura la sfârşitul acestei luni, publicăm raportul procedurii, anunţăm câştigătorul şi fără contestaţie la începutul lunii iulie vom fi în măsură să semnăm contractul de proiectare şi execuţie pentru drumul expres Brăila-Galaţi. Mai sunt două obiective care au o anumită întârziere, dar pe care le-am dezgropat, pentru că erau uitate de ani de zile. Mă refer la varianta de ocolire Tecuci. În acest an suntem în proces de finalizare a expertizelor şi vom scoate la licitaţie execuţia acestui tronson, cât a mai rămas de executat din cei 7 km, până la sfârşitul acestui an. Şi nu în cele din urmă, credem că cel mai târziu în luna iulie, în funcţie de cum se mişcă antreprenorul, vom fi în măsură să semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru drumul expres Constanţa-Tulcea, cei 112 km", a precizat Lucian Bode.

În cursul zilei de miercuri, 10 iunie 2020, ministrul Lucian Bode şi premierul Ludovic Orban, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi managementul CNAIR au verificat stadiul lucrărilor la o serie de obiective de infrastructură din judeţele Brăila şi Galaţi.

În cadrul vizitei, delegaţia guvernamentală a inspectat şi lucrările realizate până în prezent la Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, parte din drumul expres Brăila - Tulcea - etapa 1.

Cu această ocazie oficialii guvernamentali au apreciat mobilizarea constructorilor ce sunt angrenaţi în realizarea acestui complex obiectiv de infrastructură. Astfel, stadiul fizic de 17,40% care se înregistrează în prezent este rezultatul ritmului susţinut în realizarea lucrărilor precum şi faptului că în această perioadă s-a lucrat conform graficului de lucru asumat.

Lucrările realizate de Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure SystemsCo.Ltd. (Japonia), în baza contractului de proiectare şi execuţie în valoare de 1,995 miliarde de lei, fără TVA, au ca termen estimat de finalizare luna decembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.