Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Duță rupe tăcerea: 'Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri'

Inquam Photos / Octav Ganea
lucian duta

Lucian Duță nu mai are încredere în justiția din România. Duță a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

„Nu am încredere în justiția din România. Am crezut că suferința supremă e în spitale. Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri. Unul din denunțători a luat 2 milioane de euro”, a spus fostul șef al Casei Naționale de Pensii, la Realitatea Plus, într-un interviu acordat în luna mai, înainte de pronunțarea instanței.

„Eu am fost judecat de o judecătoare adusă pentu prima dată în București, de vreo 50 de ani, și judecase până la dosarul meu numai furturi de găini. Nu glumesc. Am crezut că fiind din cauza vâstei, că poate o avea curaj, s-a făcut că nu vede nimic, în naivitatea mea mi-am pus această speranță. Nu a avut nicio secundă aplecarea să se uite în acte. La apel am făcut denunțul. M-am dus la procuratură și le-am spus: vă rog să cercetați unde sunt cele două milioane de euro. Procurorii au fost circumspecți, m-au chemat la audieri. Au fost chemați și ei, nu au vrut să vină, la un moment dat au fost aduși cu mandat.

I-a pus sub acuzare, stabilise o premieră în justiție. Pentru prima dată niște procurori au avut curaj să invalideze toată acuzarea. Aveam dovada. A început urmărirea penală împotriva lor și se dorea conivența a procurorului de caz cu cei doi: Enache și Socol. Doamna judecător a început urmărirea penală a lui Socol și Enache. S-a încheiat procesul, eu am vrut să fac o completare, acuzam că dosarul ... apoi s-a anulat începerea urmăririi penale”, a spus Lucian Duță pentru sursa citată.

Lucian Duță a mai spus că „instanța e un fel de sală de tortură psihică” și că „unii au senzația de putere absolută”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.