Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Heiuş de la PNL atacă dur Puterea: Următorul guvern PSD va fi de lungă durată; premierul va respecta indicaţiile lui Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că viitorul guvern condus de Viorica Dăncilă va fi unul "de lungă durată", parlamentarul liberal apreciind că premierul desemnat va respecta indicaţiile primite de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea. "Partidul Social Democrat (PSD) a realizat o premieră în România: să-şi doboare două guverne în 12 luni de zile. Eu cred că acest al treilea guvern PSD va fi unul de lungă durată pentru că, într-adevăr, Liviu Dragnea şi-a văzut visul cu ochii şi, în sfârşit, are pe cineva ca prim ministru care nu va ieşi din cuvântul lui şi nu va avea tendinţa de a prelua partidul - pentru că de fapt aici a fost tot jocul cu înlocuirea celor doi prim-miniştri: frica lui Dragnea ca unul dintre ei să devină, la un moment dat, preşedintele partidului", a spus deputatul Lucian Heiuş, conform Agerpres.

El a efectuat o analiză a guvernării social-democraţilor, apreciind că este posibil ca România să se îndrepte spre o nouă criză economică, deşi creşterea economică a fost de 7%. Ca argumente, parlamentarul liberal a menţionat că volumul investiţiilor publice a fost anul trecut la un nivel de 2%, "cel mai mic din ultimii zece ani", Heiuş criticând şi măsurile de modificare a Codului Fiscal despre care a apreciat că au creat "haos" în economie.

În ceea ce priveşte creşterile salariale, deputatul Lucian Heiuş a menţionat că acestea au fost anulate de inflaţie.

"Creşterea salariilor s-a dovedit iluzorie, fiind erodată de o inflaţie care a crescut de la 0,2% la 3%, prin creşterea costului vieţii - creşterea preţurilor la combustibil, energia electrică, gaze, lemne de foc şi alte scumpiri în lanţ. (...) Noi am făcut un calcul, ceea ce puteai să cumperi cu 80 de lei în 2016, cumpărai cu 100 de lei în 2017", a exemplificat parlamentarul liberal. Acesta a mai spus că în plan local consilierii judeţeni PNL sunt nemulţumiţi de modul în care conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a efectuat repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, apreciind că localităţile conduse de primari liberali primesc mai puţini bani decât celelalte comunităţi locale în fruntea cărora sunt primari PSD.

În opinia sa, fondurile ar fi trebuit împărţite în funcţie de numărul de locuitori, ceea ce ar fi îndreptăţit ca primăriile conduse de liberali să beneficieze de 40,9% din cele 11,65 milioane lei disponibile şi nu 29% cât reiese din calculele efectuate de consilierii PNL. Din acest motiv, proiectul nu va fi votat de liberali şi ar putea fi atacat în instanţa de contencios-administrativ, a mai menţionat deputatul Lucian Heiuş

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.