Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Romașcanu, mesaj de Ziua Minorităţilor Naţionale: Diversitatea trebuie să reprezinte un factor de coeziune

Facebook
Lucian Romașcanu

Protejarea patrimoniului cultural, inclusiv a celui care aparţine minorităţilor naţionale, reprezintă o prioritate a Ministerului Culturii care preţuieşte cultura minorităţilor ca adjuvant pentru modelarea culturii româneşti, aşa cum o ştim astăzi, se arată într-un comunicat al instituţiei transmis, sâmbătă, AGERPRES.

"În acest an se împlinesc 29 de ani de la adoptarea 'Declaraţiei cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice', de către Adunarea Generală a ONU, un instrument pentru apărarea drepturilor minorităţilor naţionale. Diversitatea, în cultură, trebuie să reprezinte un factor de coeziune şi un izvor de creativitate în ceea ce priveşte creaţia artistică. Este esenţial să reiterăm angajamentul de toleranţă pentru toţi semenii şi importanţa minorităţilor pentru un stat, mai ales din perspectiva culturii", declară ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, potrivit comunicatului citat.

În contextul celebrării Zilei Minorităţilor Naţionale, Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a lansat ROM(a)NOR Interferences, cel mai important proiect cultural dedicat revitalizării patrimoniului minorităţii rome din România, care beneficiază de un buget total de peste 1,3 milioane euro (100% nerambursabil) şi se va derula pe parcursul a 24 de luni, începând cu 1 ianuarie 2022.

De asemenea, sâmbătă, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" găzduieşte evenimentul de diplomaţie publică dedicat Zilei Minorităţilor Naţionale, care se va desfăşura, în incinta muzeului, între orele 11,00-15,00.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate filmele documentare şi o expoziţie de desene şi picturi ale copiilor de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri". Pe parcursul întregii zile, pe scena Sălii Victor Ion Popa, vor evolua ansambluri aparţinând diverselor etnii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.