Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Romaşcanu, semnal pentru liderii europeni: România trebuie să devină membru cu drepturi depline în Schengen

Agerpres
Lucian Romașcanu

România trebuie să devină membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen, pentru că a îndeplinit de mult condiţiile tehnice în acest sens, a subliniat, luni, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, la o conferinţă organizată cu prilejul Zilei Europei.

"E nevoie de tot lobby-ul şi de toată susţinerea şi a familiei noastre politice şi nu numai ca România să fie membru cu drepturi depline în Schengen. Am îndeplinit de când lumea condiţiile tehnice. Ne lovim de mici chestii politice şi de nuanţă care creează frustrare. Avem Mecanism de Cooperare şi Verificare. De ce îl mai avem? Sunt lucruri pe care trebuie să le spunem noi, de aici, cu voce tare şi să fim sprijiniţi, pentru că solidaritate şi egalitate înseamnă şi egalitate de tratament", a transmis Romaşcanu, la conferinţa "Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă", organizată de PES activists România şi PSD, anunță agerpres.

Potrivit ministrului, România nu mai înregistrează în prezent vreun "pericol de derapaj".

"La nivel emoţional şi având în vedere modul în care ne comportăm cu voi, deja de multă vreme sunteţi în spaţiul Schengen şi uneori chiar trebuie să ne reamintim că încă mai avem nişte reguli în vigoare şi realmente trebuie cumva să recuperăm acest decalaj, pentru că sunt foarte mulţi ca mine care, în momentul de faţă, s-ar îndrepta la un zbor către România către porţile din zona Schengen", a afirmat Evelyn Regner, vicepreşedinte al Parlamentului European - grupul S&D.

Întrebată cum vede viitorul Europei, Evelyn Regner a menţionat că acesta presupune o viaţă bună, un bun echilibru între viaţa profesională şi cea personală. "Pare foarte simplu, dar ţine de respectul pentru natură, pentru ceilalţi şi mai cu seamă faţă de tineri", a declarat ea.

La rândul său, Victor Negrescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură şi educaţie din Parlamentul European şi preşedinte-coordonator naţional al PES activists România, a evidenţiat solidaritatea europeană în contextul războiului din Ucraina.

"Suntem mai uniţi, mai solidari, ne înţelegem mai mult responsabilitatea pe care o avem şi avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană mai mult ca oricând şi că, de fapt, această unitate, această familie europeană nu reprezintă un lucru dat şi că putem, din nefericire, oricând să pierdem ce am obţinut - pacea, capacitatea noastră de a ne dezvolta împreună, de a construi lucruri împreună. Toate aceste elemente, valorile noastre sunt astăzi ameninţate şi au fost supuse presiunii de-a lungul timpului, fie că vorbim de pandemie, fie că vorbim de criza economică şi de fiecare dată împreună am căutat să oferim un răspuns adecvat", a afirmat Negrescu.

Constantin-Alexandru Manda, membru al Consiliului Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei, câştigător al premiului "Tânărul European al Anului 2021", a opinat că Europa de mâine ar trebui să fie una ce nu lasă pe nimeni în urmă, în care fiecare copil, indiferent de venitul familiei, mediul de provenienţă, de etnia sa ar trebui să aibă acces gratuit la un învăţământ de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.