Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Romașcanu știe cum vor decurge consultările cu Klaus Iohannis: 'Te duci cu ideile tale și pleci cu ale președintelui'

Facebook
lucian romascanu

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat miercuri, la B1 TV, că propunerea de premier a partidului va fi, cel mai probabil, președintele formațiunii, Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că poate, totuși, președintele Klaus Iohannis va găsi persoana cea mai potrivită pentru a coagula această nouă coaliție. Romașcanu a mai explicat și de ce liderul PNL, Florin Cîțu, nu ar trebui să mai fie premier.

Romașcanu a explicat întâi de ce nu crede că Florin Cîțu ar trebui să mai fie premier în noul guvern: „Vorbim de principii, că asta se vorbește acum. Când va veni momentul să vorbim de premier, vorbim atunci. Eu am zis un punct de vedere, acela că acest precedent se cheamă moțiunea de cenzură, care pune mari piedici, adică vrem să construim fără să mai avem vreun fel de lucruri în spate de genul ăsta care să ne încurce. Eu nu cred că dl Cițu va ține de această poziție sau, mai mult de atât, sunt sigur că nu va ține că principiile au fost clare – suntem dincolo de oamenii de partid, dincolo de interese private în aceatsă construcție care e făcută pe 5 – 6 luni, dar sunt șanse să meargă și mai departe în contextul în care 70% pot schimba fundamental în bine România”.

„Poate dl Iohannis, că e atributul dumnealui, va găsi profilul cel mai indicat pentru a coagula această construcție guvernamentală”, a continuat Romașcanu.

Social-democratul a mai spus că propunerea PSD de premier va fi cel mai probabil președintele partidului, Marcel Ciolacu: „Noi mergem cu propunerea, sau cel puțin așa s-a discutat că vom merge, cu propunerea din partea PSD. E anunțată public chestia asta, va fi cel mai probabil președintele partidului”.

„Noi știm din exercițiile democratice anterioare că te duci cu ideile tale și pleci cu ale președintelui în ce privește premierul. Din punctul meu de vedere, cele trei partide ale coaliției vor avea din partea președintelui Iohannis loc de dialog și Iohannis va decide care e cea mai bună soluție. E o chestiune instituțională și Ciolacu a făcut apel la toată lumea să respecte Constituția”, a mai declarat senatorul PSD Lucian Romașcanu.

În aceeași emisiune, senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat că dacă Florin Cîțu va rămâne premier și în noul guvern, atunci liberalii îl vor „susține cu toată dragostea”. Totuși, a ținut acesta să puncteze, „nu e obligatoriu ca președintele (de partid) să fie și premier”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.