DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lucrarea Duhului Sfânt în lume are nevoie de fiecare dintre noi, pentru că toți 'suntem temple ale Duhului Sfânt'

basilica.ro
carte carti educatie casa memoriala

„Lucrarea Duhului Sfânt în lume are nevoie de fiecare dintre noi, pentru că toți «suntem temple ale Duhului Sfânt» (I Cor. 6,19) și în noi se preaslăvește Dumnezeu Cel în Treime arătat”, afirmă Sinodul Mitropolitan al Europei Occidentale și Meridionale în Pastorala de Rusalii. Iar această lucrare se concretizează în fapte bune, care sunt roadele duhului, conform basilica.ro

„Duhul Sfânt, Cel ce la începuturi dădea viață lumii, vine astăzi pentru a ne rezidi după chipul Celui înviat din morți”, se precizează în document. „Acest Chip, îl primim în Biserică prin Botez, prin Ungerea cu Sfântul și Marele Mir și prin împărtășirea cu Sfântul Lui Trup și Sânge la fiecare Sfântă Liturghie.”

„La acest binecuvântat Praznic suntem, așadar, chemați cu toții să luăm aminte, cercetându-ne fiecare faptele noastre, care sunt «roadele» cele adevărate pe care le vedem rodind în noi înșine de la botez și să chemăm neîncetat pe Duhul Sfânt să ne sfințească viața”, mai scriu ierarhii.

Și, pentru că aceste roade se concretizează prin fapte bune, ierarhii menționează că „Biserica se străduiește să vină în întâmpinarea problemelor majore ale credincioșilor ei răspândiți în cele zece țări ale Mitropoliei”.

„Biserica nu a intrat niciodată în carantină duhovnicească, ci a rămas mereu aproape de cei aflați în suferință, prin ajutoare concrete în alimente, medicamente, produse de primă necesitate și bani”, precizează pastorala ierarhilor occidentali.

Aceștia le mulțumesc credincioșilor pentru sprijinul financiar oferit pentru lucrările filantropice ale mitropoliei și îi invită să sprijine în continuare proiectele acesteia.

„Astfel, putem contribui și noi la mângâierea și ajutorarea celor care au avut mai mult de suferit de pe urma crizei pandemice”, scriu ei, amintind Epistola Sf. Ioan, care spunea: „cine iubește pe Dumnezeu, să iubească și pe fratele său” (I Ioan 4, 21).

Un nou proiect al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale este construirea unui centru misionar-cultural într-o locație deja identificată din apropiere de sediul mitropolitan de la Limours, în Franța (foto sus).

Acesta este necesar pentru desfășurarea proiectelor eparhiei: conferințe laice și preoțești, festivaluri, tabere pentru copii, învățământ teologic și educație religioasă. Colecta realizată în acest an și care a început de Rusalii, va fie folosită pentru cumpărarea acestui loc.

Sinodul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM) este format din Părintele Mitropolit Iosif, Părintele Episcop Siluan al Italiei, Părintele Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, Episcopul Vicar al Europei Occidentale, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Arhiereul Vicar al Italiei, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, și Arhiereul Vicar al Spaniei şi Portugaliei, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.