Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări din colecţia artiştilor Lucrezia şi Ion Pacea, scoase la licitaţie în Capitală. La ce sume se ridică operele

licitatie

Lucrări din colecţia artiştilor Lucrezia şi Ion Pacea, una dintre cele mai de preţ de pe piaţa românească de artă, vor fi puse în vânzare pe 4 februarie de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală.

Cele mai bine cotate lucrări sunt "Ulcior cu albăstrele" de Ştefan Luchian, la 12.000-18.000 de euro, "Ulcior cu flori de clematis" de Gheorghe Ştefan, la 8.000-15.000 de euro, "Gavroche" de Camil Ressu, la 8.000-12.000 de euro, potrivot Agerpres.

Citește și: PNL taie în carne vie: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL / Acord ministru - parlamentari

Catalogul licitaţiei cuprinde şi acuarele şi desene de Nicolae Tonitza, Victor Brauner, Theodor Pallady, cromolitografii de Henri Matisse, Salvadori Dali, Marc Chagall.

Colecţia Pacea cuprinde şi rare obiecte decorative realizate în ateliere româneşti. Un lot din cositor, format din farfurie gravată la Sibiu în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea şi o carafă realizată la Sighişoara în secolul al XVII-lea, are un preţ de pornire de 150 de euro. De asemenea, se regăsesc şi alte obiecte estimate la sume ridicate, precum un vas persan din ceramică smalţuită, decorat cu dervişi, din perioada dinastiei Qajar, secolul al XIX-lea, la preţul de pornire de 800 de euro, o icoană pe lemn, "Deisis" de atelier grecesc din secolul al XIX-lea, la preţul de pornire de 700 de euro şi o pereche de carafe WMF, în stil Art Nouveau, la preţul de pornire de 500 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.