Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de reabilitare a falezei Dunării din Tulcea ar putea începe în septembrie

observator.tv
decebal de la dunare

Lucrările de reabilitare a falezei Dunării din Tulcea ar putea începe în septembrie, dacă, luna viitoare, Consiliul Judeţean (CJ) ar semna contractul de finanţare pentru acest proiect.

"Dorinţa mea este ca lucrările la Portul Tulcea să înceapă în luna septembrie. Sper să avem bucuria ca, într-o lună, să semnăm cererea de finanţare, iar apoi, într-o lună şi jumătate, să ridicăm pe SEAP licitaţia, lucru care va arăta că drumul este ireversibil, că Portul Tulcea intră în linie dreaptă, la fel ca podul peste Dunăre", a declarat, la finele şedinţei forului judeţean, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, conform Agerpres.

Citește și: Curtea de Conturi DĂ DE GOL Guvernele Tudose și Grindeanu - Fondul aflat la dispoziția executivului, MĂRIT de șase ori în 2017

El a mai spus că negocierile cu managerii companiei gălăţene Administraţia Porturilor Dunării Maritime continuă pentru preluarea patrimoniului de pe faleză şi că acestea nu au cum să afecteze proiectul de reabilitare a principalei zone de promenadă a tulcenilor.

"După ce semnăm contractul de finanţare, vreau să începem şi demersul pentru un concurs de idei pentru zona de mobilier urban de pe faleză. Aici îi vom lăsa pe specialişti să-şi spună cuvântul. Arhitecţii trebuie să vină cu propuneri pentru spaţiile verzi, terasele, fântâna arteziană sau mai ştiu eu ce", a mai spus Teodorescu.

Proiectul privind reabilitarea falezei va duce la o creştere a suprafeţei acesteia, în contextul în care peretele acesteia va fi drept pe o suprafaţă de 90% din aceasta, potrivit sursei.

"Negocierile pentru extinderea falezei în zona de fostei fabrici de conserve de peşte sunt blocate deocamdată, din cauză că valoarea terenului a crescut după o nouă expertiză imobiliară. Probabil că vom ajunge în instanţă", a precizat preşedintele CJ.

Faleza Dunării, una dintre cele două zone importante de agrement din municipiul Tulcea, a fost deţinută, din 1991 până în anul 2017, de APDM Galaţi, Primăria municipiului Tulcea şi CJ Tulcea. Autoritatea judeţeană a preluat în proprietate această infrastructură, după ce, ani la rând, oficialităţile tulcene au criticat compania gălăţeană din cauză că nu întreţine zona. La rândul lor, operatorii portuari s-au plâns de nenumărate ori din cauza tarifelor şi a serviciilor practicate de compania portuară.

CJ doreşte să reamenajeze zona printr-un proiect cu un buget total estimat de 40 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene. Pentru acest proiect, CJ Tulcea a realizat deja un studiu de fezabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.