DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lucrările de reabilitare a podului peste pârâul Azuga au fost finalizate şi s-au ridicat restricţiile de circulaţie

www.republikanews.ro
trafic blocat, DN 1A, mașini

Lucrările de reabilitare a podului peste pârâul Azuga, situat pe DN1, km 135+332, localitatea Azuga, judeţul Prahova, au fost finalizate şi s-au ridicat restricţiile de circulaţie pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă (MTMA) mai mare de 7,5 tone, a anunţat marţi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform agerpres.

Termenul estimat de finalizare a fost anunţat pentru 15 decembrie 2021, însă, datorită ritmului de lucru susţinut al antreprenorului, s-a realizat încheierea reparaţiilor mai devreme.

"Circulaţia vehiculelor rutiere între Ploieşti şi Braşov se va desfăşura pe DN1, conform reglementărilor legale în vigoare (OMT - MAI nr. 647 - 127/2016 privind introducerea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu MTMA mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane pe DN1 (E60), sectorul Bucureşti-Ploieşti-Braşov, şi OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare)", precizează CNAIR.

Lucrările pregătitoare în vederea demarării reabilitării podului peste pârâul Azuga de pe DN1, la km 135+332, au început pe 12 aprilie, iar din 5 mai s-au instituit restricţii de tonaj între Ploieşti şi Braşov, potrivit CNAIR. Restricţiile de circulaţie au vizat vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone între Ploieşti şi Braşov a fost deviată pe DN1A, pe ambele sensuri, pe traseul: DN1 - DN1A Centura Ploieşti - DN1A - Intersecţia DN1A cu DN1 Săcele.

Sunt şi excepţii de la aplicarea restricţiei, astfel: utilajele specializate sau adaptate pentru deszăpezire; vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de către unităţile Ministerului Apărării Naţionale; vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de către unităţile Ministerului Afacerilor Interne; vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de către serviciile de ambulanţă; vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de către serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aşa cum sunt definite în Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.