Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrul știut de foarte puțini români: Care este floarea națională a României /FOTO

Wikipedia
Bujor 2

Majoritatea țărilor adoptă o floare națională ca un simbol al identității lor. Care este floarea națională a României?

Există numeroase țări care își aleg o floare națională reprezentativă, cum ar fi laleaua pentru Olanda, Turcia și Ungaria, crizantema pentru familia imperială a Japoniei și trandafirul în SUA, Marea Britanie și Bulgaria, pentru a da doar câteva exemple, conform Descoperă.ro.

În țara noastră, floarea-simbol național este bujorul.

Pentru România, ideea unei flori naționale s-a conturat încă din timpul domniei Regelui Carol I, fiind făcute, de-a lungul timpului, mai multe propuneri: măceșul, floarea de colț, bujorul ‘românesc’ (Paeonia peregrina), var. romanica, etc. Nici una dintre aceste propuneri nu a fost însă legiferată vreodată, astfel încât țara noastră se găsește astăzi în situația de a nu avea o floare națională”, menționa anterior USAMV București.

Bujorul, parte a genului Paeonia, este o categorie de plante care cuprinde aproximativ 30 de specii cu flori impresionante, faimoase pentru dimensiunea și culoarea bogată a florilor lor. Aceste plante fac parte din familia Paeoniaceae. Majoritatea speciilor, cu excepția a două, au originea în Europa și Asia. Multe dintre aceste specii sunt cultivate pentru scopuri ornamentale sau pentru industria florală.

Există trei grupuri distincte de bujori: bujorii erbacei eurasiatici, bujorul de copac (moutan), bujori și bujorii nord-americani. Bujorii erbacei sunt plante perene care cresc la o înălțime de aproape 1 metru. Au frunze mari, lucioase, mult divizate, purtate pe tulpini anuale produse de portaltoi cărnoși, potrivit Britannica.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.