Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică la Marea Neagră. Marea Britanie trimite nave de război pe fondul tensiunilor din Estul Ucrainei

Royal Navy
HMS Queen Elizabeth nave de razboi

Avioanele RAF F-35B şi elicopterele Merlin vor sta gata pe nava pavilion a grupului, transportatorul HMS Queen Elizabeth, pentru a sprijini navele de război din Marea Neagră, se adaugă în raport.

Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei şi ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii pro-ruşi, transmite Mediafax.ro.

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării a declarat pentru Sunday Times că guvernul britanic lucrează îndeaproape cu Ucraina pentru a monitoriza situaţia.

„Marea Britanie şi aliaţii noştri internaţionali sunt neclintiti în sprijinul nostru pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială”, a declarat purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării pentru Sunday Times.

Recent  Ministerul britanic de Externe la convocat pe ambasadorului Rusiei, din cauza activităţilor "cu impact negativ" ale Moscovei şi în contextul mobilizării trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

"Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Marea Britanie în contextul preocupărilor profunde privind activităţi cu impact negativ, inclusiv intruziuni cibernetice, interferenţe în procese democratice şi acumularea de forţe militare în apropierea Ucrainei şi în regiunea Crimeea, anexată ilegal", anunţă instituţia, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să înceteze provocările şi să reducă tensiunile, în conformitate cu obligaţiile internaţionale", a declarat sir Philip Barton, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe.

Intrarea navelor în Marea Neagră

Convenţia de la Montreux (semnată în Elveţia, 1936), care stabileşte regulile prin care Turcia controlează stramtorile Dardanele si Bosfor, limiteaza drastic accesul navelor militare ale statelor care nu au litoral la Marea Neagra. Actul precizează că navele de razboi ale statelor straine nu pot fi mai mari de 15.000 de tone şi nu pot sta mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.

Recent SUA au anulat planurile de a trimite două nave în Marea Neagră.

Rusia efectuează zilele aceste exerciţii în zona Crimea.

"Nave ale Flotei Mării Negre efectuează trageri cu sisteme de artilerie, în cadrul verificărilor privind nivelul de pregătire", a comunicat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

La exerciţii participă fregata Amiral Makarov, distrugătoarele Graivoron şi Vishni Volochek, nava aerostatică Samum, nava antimine Ivan Golubeţ, vase de asalt, dar şi avioane şi elicoptere ale Flotei Mării Negre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.