Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a ajuns vedetă în presa internațională, după ce a fost desemnat premier al României: 'Acum sunt doi premieri Orban'

presidency.ro
Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Presa internaţională relatează despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Ludovic Orban prim-ministru, notând că liderul liberal trebuie să obţină majoritate parlamentară.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a anunţat marţi că l-a desemnat premier pe Ludovic Orban, liderul Partidului Liberal aflat în opoziţie, pentru formarea unui guvern de tranziţie până la scrutinul parlamentar de anul viitor. (...) Orban trebuie să formeze un Cabinet şi să elaboreze un program de guvernare care vor trebui să obţină votul de încredere al Parlamentului", scrie agenţia de presă Reuters citată de mediafax.ro.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

"Europa are de acum doi prim-miniştri cu numele Orban. Viktor Orbán, aflat la conducerea Ungariei din 2010, va fi însoţit de acum la reuniunile europene de Ludovic Orban, care a primit în această după-amiază sarcina formării noului guvern al României", notează cotidianul francez Liberation.

"Noul guvern al României, care va fi format săptămânile următoare, va avea un mandat pe termen scurt, până la alegerile parlamentare, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în declaraţia de presă prin care a anunţat desemnarea pentru funcţia de premier a liderului Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban", relatează Agenzia Nova.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

"Preşedintele român Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul Partidului Liberal pentru funcţia de premier, în condiţiile în care încearcă să rezolve rapid luni de incertitudine politică înainte de intensificarea campaniei pentru propria realegere", comentează agenţia Bloomberg.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe liderul Partidului Liberal, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru, după căderea Guvernului social-democrat săptămâna trecută. Ludovic Orban va avea la dispoziţie zece zile pentru formarea Cabinetului şi obţinerea aprobării parlamentare. (...) Perspectiva unui scrutin parlamentar anticipat nu este exclusă, conform unor analişti. Ludovic Orban nu este rudă cu premierul ungar, Viktor Orban", scrie cotidianul Financial Times.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.