Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a decis că liberalii vor înainta luni Parlamentului proiectul de revizuire a Constituției: Cere coaliției să îl voteze

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii vor înainta luni Parlamentului proiectul de revizuire a Constituției, precizând că inițiativa a fost transmisă și partenerilor din Opoziție care au semnat acordul național politic propus de președintele Klaus Iohannis potrivit mediafax.

„Curtea Constitutionala a validat referendumul initiat de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Pentru noi, vointa exprimata de cetateni este litera de lege. Am elaborat proiectul de revizuire a Constitutiei, l-am prezentat opiniei publice, l-am inaintat partenerilor din opozitie, semnatari ai Pactului pentru Europa propus de Presedinte. Luni il vom inainta in Parlament. Somez partidele din coalitia guvernamentala sa sustina proiectul nostru, pentru ca altfel se vor plasa impotriva romanilor si risca sa dispara de pe scena politica. Referendumul de aprobare a modificarilor constitutionale ar trebui organizat odata cu primul sau cu al doilea tur al alegerilor prezidentiale”, a scris Ludovic Orban, joi, pe Facebook.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

BEx al PNL a adoptat, marți, proiectul de revizuire a Constituției în urma rezultatului referendumului din 26 mai. Ludovic Orban preciza atunci că proiectul include și interdicția persoanelor condamnate de a mai candida.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că decizia Curții Constituționale prin care a validat referendumul pe justiție din 26 mai obligă toate forțele politice „să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor”.

Curtea Constituțională a României a validat, joi, referendumul pe justiție și a respins cele 5 contestații.

Președinții PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat, pe 13 iunie, la Cotroceni, acordul politic naţional iniţiat de șeful statului pentru consolidarea parcursului european al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.