Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a depus o coroană cu flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza

Facebook
Ludovic Orban

Ludovic Orban, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a fost întâmpinat, luni, cu flori, pâine şi sare de simpatizanţii săi veniţi în faţa porţii mănăstirii Trei Ierarhi din Iaşi.

Orban a venit la Mănăstirea Trei Ierahi, alături de deputatul Alexandru Kocsis, pentru a depune o coroană cu flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, potrivit Agerpres.

Cei doi au fost aşteptaţi pe bulevardul Ştefan cel Mare de simpatizanţi, unii cu flori în braţe. Fostul lider al liberalilor a fost întâmpinat şi cu un colac şi sare, aşezate pe un drapel tricolor.

"Este o prezenţă constantă. De ani buni vin aproape în fiecare an pe 24 ianuarie. E o mare sărbătoare a românilor, pe care o onorez. Deşi ştiu că pe 24 ianuarie a fost votat Alexandru Ioan Cuza în Adunarea Ad-hoc de la Bucureşti, totuşi onorăm Iaşiul şi faptul că această Unire a fost posibilă", a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Din cauza pandemiei de COVID-19, autorităţile locale au decis să anuleze toate manifestările care se organizau în mod tradiţional pentru a celebra înfăptuirea Unirii Principatelor Române. La primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii au depus câte o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii.

De asemenea, oficialităţile locale au luat parte, alături de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, la o slujba de comemorare oficiată de Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în incinta Mănăstirii Trei Ierarhi.

Ceremonia religioasă a fost urmată de o depunere de coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care se află în interiorul lăcaşului de cult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.