Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a descălecat în Moldova: 'Nu îmi asum cele 36% din lucrările efectuate de PSD'

Facebook
Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă organizată în municipiul Bacău, proiectele pe care Guvernul le are în infrastructura rutieră şi feroviară din judeţele Moldovei.

Citește și: EXCLUSIV - Lista celor 32 de ambasadori propuşi de Klaus Iohannis: Cine sunt cei care vor reprezenta România

Cu privire la şoseaua de centură a municipiului Bacău, Ludovic Orban a subliniat că va fi finalizată înainte de termen.

"Nu îmi asum cei 36% din stadiul fizic al lucrărilor care au fost efectuate pe timpul guvernării PSD. Îmi asum în schimb faptul că, în 10 luni de guvernare, de la 36% cât era, s-a ajuns la aproape 70% stadiul fizic de execuţie. Această lucrare va fi terminată înainte de termenul care este prevăzut în contract. Ne-a mai fost mai greu să dăm în circulaţie cei 7 kilometri care fac legătura înspre Oneşti, pentru că multe lucruri nu erau în regulă acolo. PSD aşa procedează întotdeauna, dau ordine fără să ţină cont de lege. Am pus toate lucrurile în ordine, lucrările merg în ritm rapid, constructorul este mobilizat, noi asigurăm decontarea tuturor lucrărilor la termen şi autostrada de centură va fi gata", a declarat Ludovic Orban.

Primul ministru a adăugat că şoseaua de centură a municipiului Bacău trebuie să facă parte din drumul expres sau autostrada care va face legătura între nordul şi sudul ţării.

"Pentru ca autostrada de centură să îşi arate adevăratul potenţial, trebuie să facă parte dintr-un drum expres sau pe profil de autostradă, în funcţie de cum va rezulta din studiul de fezabilitate, pe axa Bucureşti - Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret. La ora actuală, pe tot traseul acestei autostrăzi sau drum expres, sunt semnate contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Moldova va avea o autostradă care va face legătura de la Siret până la Ploieşti-Bucureşti, conectând Coridorul IV Pan-european cu toate judeţele Moldovei. Acest lucru se va realiza cât se poate de repede. Decizia noastră este de a include aceste proiecte în finanţare pe facilitatea de rezilienţă şi recuperare prin care România beneficiază de o sumă de peste 30 de miliarde de euro, din care o mare parte o putem folosi pentru investiţii în infrastructură", a explicat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat faptul că se va construi şi autostrada Bacău - Braşov.

"Avem contract semnat pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic şi pentru pregătirea documentaţiilor de licitaţie. S-a dat ordinul de începere a proiectării în iulie şi se lucrează la proiectare. Şi vă spune lucrul acesta nu un băcăuan ci un braşovean", a adăugat primul-ministru.

În privinţa infrastructurii feroviare, Ludovic Orban a precizat că unul dintre obiectivele Guvernului este modernizarea Coridorului IX Pan-european.

"Suntem la ora actuală cu toate contractele de modernizare a căii ferate pe Coridorul IV Pan-european pe legătura Constanţa - Curtici. Următorul nostru obiectiv este să asigurăm modernizarea la standarde europene a Coridorului IX Pan-european, a căii ferate care traversează Moldova. Şi aici am licitat deja şi am semnat contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate pe un tronson important care asigură legătura între Focşani şi Roman, un tronson de 147 kilometri unde se va realiza linie dublă electrificată, cu viteze de deplasare pentru transport marfă de 120 kilometri pe oră şi viteză de deplasare pentru transport persoane de 160 kilometri pe oră. Şi această modernizare a căii ferate va fi finanţată din fonduri europene", a precizat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.