Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a discutat, la Bruxelles, despre Brexit: 'Protejarea drepturilor cetățenilor rămâne o prioritate'

Ludovic Orban Barnier

Premierul Ludovic Orban a discutat, marți, cu Michel Barnier, negociatorul șef al UE privind Brexit, ambii fiind de acord că protejarea drepturilor cetățenilor este o prioritate în ceea ce privește viitorul parteneriat al Uniunii cu Marea Britanie.

"Am fost de acord cu negociatorul șef al UE, Michel Barnier, că viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambițios și echilibrat și să ia în considerare aspecte dincolo de cadrul comercial și economic. Protejarea drepturilor cetățenilor rămâne cap de listă pe agenda noastră", se arată într-un mesaj publicat, marți, pe contul de Twitter al lui Ludovic Orban.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri

De asemenea, Michel Barnier a transmis că Acordul de Retragere este important pentru a proteja depturile cetățenilor europeni.

"Întâlnire prietenoasă astăzi cu premierul Ludovic Orban și echipa sa. Am pus în evidență importanța Acordului de Retragere, în special pentru a proteja drepturile cetățenilor. UE se pregătește pentru viitoarele negocieri privind parteneriatul cu Marea Britanie. Dialogul și transparența rămân elemente cheie pentru unitatea UE", conform unui mesaj publicat, pe Twitter, de Barnier.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

De asemenea, prim-ministrul Orban a publicat un mesaj pe Twitter, însoțit de fotografii, despre întâlnirea cu Charles Michel, președintele Consiliului European.

"O întâlnire foarte bună cu Charles Michel în prima mea vizită la Bruxelles. L-am asigurat de sprijinul total al României în promovarea Agendei Strategice și a obiectivelor sale cheie. Provocările Uniunii Europene trebuie adresate cu soluții echilibrate care iau în considerare interesele cetățenilor", conform postării de pe rețeaua de socializare.

Citește și: E oficial! Ce valoare va avea punctul amendă anul acesta

Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, se va deplasa, miercuri, la Londra, unde va avea o întrevedere cu premierul Boris Johnson, cu trei săptămâni înainte de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și: Victor Ponta îl atacă dur pe Ludovic Orban: Eu nu l-am crezut niciodată

Ludovic Orban s-a înâlnit la Bruxelles și cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere.

Premierul a început, marți, o vizită de lucru la Bruxelles, la sediul instituţiilor europene, respectiv al NATO, fiind prima deplasare externă pe care o face în calitate de şef al Executivului. Acesta mai are întâlniri bilaterale cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

Citește și: Decizia luată de DIICOT! Când va fi audiat din nou Gheorghe Dincă

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, prim-ministrul se va afla la Parlamentul European, unde va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.