Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a intrat în malaxorul PSD după jignirile aduse premierului: 'Trădează o crasă neputință'

PSD
PSD sigla

Liderul deputaților PSD Dan Nica a condamnat vehement atacurile lui Ludovic Orban la adresa premierului, în timp ce eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a spus că așteaptă ca președintele PNL să își ceară scuze public Vioricăi Dăncilă „pentru vocabularul grobian”.

Nica precizează că atacul lui Orban nu face altceva decât să evidențieze lipsa de substanță a acțiunilor întreprinse de opoziție.

”Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputință! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acțiune politică de substanță, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii. Este foarte rușinos să avem de-a face cu un astfel de comportament venit din partea reprezentanților opoziției, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o doamnă. Dar, până la urmă, ce pretenții să avem de la o opoziție de mucava, care nu știe altceva decât să facă scandal în Parlament cu vuvuzele. Este trist și de-a dreptul înfricoșător să ne gândim că acești oameni își doresc să preia guvernarea și administrarea țării!”,a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Liderul eurodeputaților PSD mai atrage atenția că Ppoziția n-ar trebui să plângă de mila băncilor, având în vedere că toate măsurile Guvernului sunt menite să readucă echitatea și normalitatea pe piețe.

Un ministru sare la gâtul lui Ludovic Orban după atacurile la adresa premierului: 'Ieșirea președintelui PNL este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare'

„Degeaba plânge Orban de mila băncilor! Românii trebuie să știe că primele 10 bănci din piață s-au înțeles între ele și au triplat ROBOR-ul, tocmai în anul în care, urmare a măsurilor guvernului PSD, veniturile oamenilor au crescut prin majorările de pensii și salarii. Aceste bănci au drenat, prin creșterea dobânzilor, o bună parte din beneficiile primite de milioanele de salariați și pensionari. Taxa pe lăcomie bancară tocmai asta urmărește. Să limiteze posibilitatea băncilor de a crește povara celor creditați și să plătească pentru profiturile exagerate”, conchide Nica.

La rândul ei, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană spune că așteapta ca Ludovic Orban să își ceară scuze public pentru vocabularul grobian folosit la adresa premierului Viorica Dăncilă.

„Este greu de crezut că un lider de partid istoric a putut avea, în An Centenar și în ziua aniversării a 29 de ani de la momentul eliberării poporului român din regimul comunist, o asemenea ieșire
suburbană la adresa unei doamne, cu atât mai mult cu cât această doamnă îndeplinește și rolul de premier al statului român. Se pare că pentru președintele PNL acest mod de a se adresa unei femei îi este extrem de familiar. Aceasta este imaginea noului PNL. Partidul Național Liberal și-a pierdut și valorile naționale, dar și valorile liberale; tot ceea ce a rămas din ele se poate traduce prin mitocănie și libertinism”, a afirmat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Aceasta a adăugat că la toți liberalii este evidentă obediența față de străini și vocabularul trivial. Europarlamentul PSD reamintește despre votul eurodeputaților PNL la Bruxelles asupra rezoluției împotriva României.

„Vocabularul trivial, jignirea românilor, impertinența și obediența față de străini au fost vizibile la membrii PNL pe tot parcursul anului acesta. Să nu uităm că, printre înjurături rostite printre dinți la adresa țării, eurodeputații liberali au votat la Bruxelles rezoluția împotriva României. Să nu uităm că, între două postări pline de trivialități de pe rețelele de socializare, liderul PNL își făcea timp să meargă obedient în străinătate pentru a lua direcții politice împotriva României, servind intereselor companiilor multinaționale. Să nu uităm că, în An Centenar, membrii PNL au jignit repetat, public, în mass-media, milioane de români care au altă convingere politică decât a lor”, a subliniat Zoană.

Rusia avertizează asupra unui posibil conflict mondial - Dezmembrarea Tratatului privind Forțele Intermediare crește riscul unei confruntări directe

Ea încheie, precizând că PNL este reprezentat de un lider care probabil și-a dori ca poporul român să se reîntoarcă la orânduirea partidului unic și a unui singur conducător.

„PNL este reprezentat de un om care, la 29 de ani de la eliberarea poporului român din 1989, și-ar dori probabil să ne întoarcem la orânduirea cu un singur partid și cu un singur conducător. Liderul PNL a demonstrat ieri că își dorește transformarea statului român într-un stat paralel, pentru a servi nu românilor, ci intereselor străinilor. Îmi voi schimba opinia în momentul în care Ludovic Orban își va cere scuze public pentru vocabularul grobian folosit public la adresa doamnei premier”, a conchis Gabriela Zoană.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o postare făcută vineri seara pe Facebook, că premierul Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” dar tot mai „tupeistă și mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei românești, prin adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind măsurile fiscale.

Liderul liberal a adăugat că nu-i mai acordă circumstanțe atenuante șefului Executivului, precizând că „prostia afișată a fost doar o aparență”.

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, printr-o ordonanță de urgență, „taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depășește 2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.