Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează asupra unui posibil conflict mondial - Dezmembrarea Tratatului privind Forțele Intermediare crește riscul unei confruntări directe

BBC.com
Vladimir Putin, tânăr ofițer KGB.

Rusia a anunţat sâmbătă că dezmembrarea Tratatului privind Forțele Intermediare (INF) ar putea duce la o cursă a înarmării și la o confruntare directă între mai multe regiuni globale, după ce propunerea Moscovei a fost respinsă prin votul Organizației Națiunilor Unite, relatează Reuters preluată de mediafax.

Moscova a înaintat o rezoluție în sprijinul pactului nuclear din perioada Războiului Rece care interzice Moscovei și Washingtonului să amplaseze rachete terestre cu rază scurtă și intermediară de acîăţiune în Europa.

Citește și: 'Noua revoluție fiscală' pune pe roșu Bursa de la București: indicii au încheiat săptămâna cu o scădere puternică

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis într-o declarație că ONU nu a votat în favoarea propunerii.

"O nouă lovitură a fost dată arhitecturii globale privind securitatea și stabilitatea. Acum, odată cu prăbușirea tratatului INF, mai multe regiuni globale ar putea fi aruncate în cursa înarmărilor sau chiar într-o confruntare directă", se arată în declaraţie.

Washingtonul a amenințat că va ieși din acord, spunând că Moscova nu l-a respectat.

Joi, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că au crescut riscul unui război nuclear, amenințând cu respingerea tratatului cheie de control al armelor și refuzul de a discuta despre un alt pact care expiră în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.