Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru sare la gâtul lui Ludovic Orban după atacurile la adresa premierului: 'Ieșirea președintelui PNL este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare'

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

Vicepreședintele PSD Natalia Intotero a afirmat, sâmbătă, că atitudinea președintelui PNL Ludovic Orban este nu doar tristă, cât și îngrijorătoare, precizând că este o distanță foarte mare între critică și jignire sau defăimare.

Reacția ministrul pentru românii de pretutindeni vine în contextul în care liderul PNL Ludovic Orban a spus despre premierul Viorica Dăncilă că este „o tăntică incultă, analfabetă”, după ce Guvernul a adoptat ordonanțat de urgență privind măsurile fiscale.

„Ieșirea președintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare. Și o consider ieșire, nu declarație politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Cu aceeași mâhnire constat că s-a depășit cu mult proprietatea termenilor folosiți. Desigur, este rolul Opoziției să critice Puterea. Dar între critică și jignire sau defăimare este o distanță foarte mare. Nu știu de partea cui se poziționează domnul Orban, dar cu siguranță nu de partea oamenilor. Tot ceea ce se străduiește să facă acest Guvern, condus de premierul Viorica Dăncilă, are ca scop un trai mai decent pentru oameni”, a declarat Natalia Intotero, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Doliu în showbizul din România - Un fotomodel a murit la doar 26 de ani. Cauza decesului

Aceasta a făcut o trecere în revistă a măsurilor incluse în OUG privind măsurile fiscale.

„Aș dori să reamintesc în acest sens, ultimele măsuri adoptate în sedința Executivului din 21 decembrie 2018: prețul energiei electrice și al gazelor naturale pentru consumatorii casnici va fi menținut la nivelul actual pentru o perioadă de 3 ani, până la 28 februarie 2022; reducerea comisioanele de administrare a fondurilor de pensii private de la 2,5 la 1%; înființarea unui fond privind dezvoltarea a 31 stațiuni balneare de interes național, pentru care vom aloca 310 milioane lei in 2019; OUG prin care, în urma acordului semnat cu patronatele în 1 decembrie, la Alba Iulia, salariul minim în domeniul construcţiilor va crește la 3.000 de lei brut, de la 1 ianuarie 2019; o serie de măsuri pentru sprijinirea comunităților locale care au nevoie de finanțare urgență”, a explicat Intotero.

Vicepreședintele PSD a mai spus că un Guvern condus de o femeie a avut curajul să ia aceste măsuri care redau demnitatea țării noastre în relația cu partenerii.

„Un Guvern condus de o femeie a avut curajul să implementeze o serie de măsuri care redau României demnitatea națională în raport cu partenerii. Prin comparație, ieșirea președintelui PNL este doar o alunecare în fantezie și suburban. Dincolo de toate, avem final de an bun, cu rezultate pozitive, și un 2019 care va veni cu și mai multe proiecte în sprijinul oamenilor. Mai mulți români în clasa de mijloc nu este un slogan, ci o realitate”, a conchis Natalia Intotero.

Rusia avertizează asupra unui posibil conflict mondial - Dezmembrarea Tratatului privind Forțele Intermediare crește riscul unei confruntări directe

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o postare făcută vineri seara pe Facebook, că premierul Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” dar tot mai „tupeistă și mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei românești, prin adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind măsurile fiscale.

„În ziua aniversării Revoluției Române, în ziua preluării simbolice a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara practic a ultimei zile de lucru din acest an când puțini sunt aceia care pot să reacționeze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei românești, și așa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemați rătăciți pe la butoanele guvernului și ministerelor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul liberal a adăugat că nu-i mai acordă circumstanțe atenuante șefului Executivului, precizând că „prostia afișată a fost doar o aparență”

„De astăzi (vineri - n.r.)nu vă mai acord nicio circumstanță, duduie. Prostia afișată a fost doar o aparență. În realitate, astăzi am înțeles că nu sunteți așa de lipsită de inteligență cum ați mimat foarte bine până acum. Dar mult, mult mai rea decât ați vrut să păreți până acum. Și chiar dacă nu înțelegeți chiar tot ce faceți, ticăloșiile le înțelegeți foarte bine. Și le faceți nu din frică, ci din convingere”, a conchis Orban.

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, printr-o ordonanță de urgență, „taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depășește 2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.