Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban acuză: PSD pregătește fraudarea masivă a votului

orban_conferinta_acl

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, susține că PSD pregătește fraudare votului atât în țară, cât și în diaspora.

”Partidele politice au dreptul să-și înlocuiască delegații din secțiile de votare. În baza acestei legi noi am înlocuit o serie de reprezentanți ai ACL din străinătate.

Președinții secțiilor electorale din diaspora au comunicat că nu avem dreptul să schimbăm oamenii din secții.

După opinia mea, ne aflăm în fața unei încălcări grave a legii electorale. Atitudinea preș. din secțiile electorale din străinătate este clar că încearcă boicotarea alegerilor din diaspora.

Delegații PSD, care nu au fost trecut trecuți nu numai ca reprezenanți ai PSD, ci și ca a PPDD, UDMR, în mod evident, cu scopul de a reduce la maxim capacitatea de vot a românilor.

O scurtă explicație tehnică: degeaba mărești numărul de ștampile în secțiile de votare, pentru că în cazul în care nu ai decât, să zicem, 4 reprezentanți se pot folosi doar 4 ștampile, degeaba ai 7”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că se pregătește o fraudă masivă și la votul din țară.

”Prima formă de fraudare este turismul electoral în grupuri mici. Nu se mai folosesc autocare, pentru că sunt ușor de detectat.

A doua formă de fraudare este mita electorală. Se organizează și avem foarte multe informații că se organizează cumpărarea votului în special în mediul rural și mai ales în zonele unde avem o populație de etnie rromă majoritară.

Îi atrag atenția ministrului de Interne, Gabriel Oprea să uite că este nașul candidatului la președinție Victor Ponta și să lase poliția să-și facă treaba”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că PSD a organizat grupuri de persoane care să-i intimideze pe cei care vin la vot. ”În toată țara au stat grupuri de 3-4 PSD-iști, oameni influenți pe plan local profesori, medici, poștașul, consilieri locali. Îi amenință pe oameni că nu le mai dau ajutorul social, nu le mai vaccinează vaca etc.”, a mai precizat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.