Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate proiectul de lege cu măsurile pe perioada stării de alertă'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban şi-a manifestat luni încrederea că Parlamentul va adopta în cel mai scurt timp proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care a fost adoptat în şedinţa de guvern de luni.

El a declarat, într-o emisiune la postul de televiziune Digi 24, că nu va exista niciun vid legislativ în ceea ce priveşte măsurile legate de combaterea efectelor pandemiei de coronavirus pe perioada stării de alertă, însă a admis că, timp de câteva zile, nu vor putea fi aplicate amenzi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

"Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat în şedinţa de guvern de astăzi şi că va fi adoptat în cel mai scurt timp, astfel încât să intre în vigoare. (...) Noi aşteptăm decizia Curţii Constituţionale de miercuri ca urmare a sesizării depuse de Avocatul Poporului şi, funcţie de această decizie, vom corecta actul normativ care reglementează starea de urgenţă printr-o ordonanţă astfel încât să lăsăm totuşi anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat la ieşirea din starea de urgenţă. Probabil nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă", a afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.