Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban anunță APOCALIPSA pentru PSD și ALDE: 'Sunt ca nişte ciumaţi, nefrecventabili, se discută excluderea lor'

PNL
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Târgu Mureş, că s-au făcut propuneri de excludere a PSD din Partidul Socialiştilor Europeni (PSE) şi a ALDE din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, însă dacă va mai fi comisă vreo agresiune împotriva independenţei justiţiei, ar putea fi putea declanşată şi aplicarea art. 7 din Tratatul Uniunii Europene împotriva României, fapt fără precedent în ce priveşte o ţară i care deţine preşedinţia Consiliului UE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

"La ora actuală şi în PSE şi în ALDE s-au formulat propuneri de excludere a partenerilor din România (PSD şi ALDE, n.r.) care sunt ca nişte ciumaţi, nefrecventabili. Dacă ţineţi minte, Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la Preşedinţie Comisiei Europene nici nu şi-a pus căştile pe urechi când a vorbit Dragnea la Congresul Socialiştilor Europeni. Cam asta e marginalizarea, în familiile lor politice nici nu-i mai bagă în seamă. (...) Sunt complet marginali şi vor fi daţi afară. Orice agresiune împotriva justiţiei va fi sancţionată drastic, atât la nivel politic - PSD şi ALDE vor fi daţi afară din familiile lor - dar nu-mi pasă ce se întâmplă cu ei. Nenorocirea este că există risc major să demareze procedura în baza art. 7, adică suspendarea dreptului de vot. Ar fi o iniţiativă fără precedent să se declanşeze procedura împotriva ţării care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Liderul liberal a spus că deţine informaţii certe cu privire la propunerile de excludere a PSD şi ALDE din familiile politice europene şi că pe fondul intervenţiilor în legile justiţiei "era inevitabilă luarea unei decizii".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.