Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță și joi întâlniri cu ALDE, după ce miercuri a discutat cu Tăriceanu

orban tariceanu

Ludovic Orban a afirmat că vor exista, joi, discuții oficiale cu ALDE, în vederea susținerii noului Guvern PNL, întrebat despre întâlnirea de miercuri cu Călin Popescu Tăriceanu, anunță MEDIAFAX.

„Vom avea o discuție oficială cu delegația ALDE, în cursul zilei de mâine (joi - n.r.). Suntem la debutul discuției și în funcție de cum vor decurge discuțiile, vom ajunge la un comun acord”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

Chestionat dacă ALDE ar putea face parte din Guvern, liderul PNL a răspuns: „Puneți întrebări la care nu pot să vă dau un răspuns în momentul de față”.

Întrebat dacă ar accepta și alte partide la guvernare, Ludovic Orban a precizat: „Vom vedea. Suntem practic la debutul discuțiilor și în funcție de cum se derulează discuțiile vom decide de comun acord”.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Premierul desemnat a mai spus că în această primă rundă de negocieri, liberalii iau act de condițiile fiecărui partid pentru susținerea la guvernare.

„O să fie două runde de negocieri, așa cum v-am anunțat, aceasta a fost prima rundă de negocieri, în care am luat act de propunerile pe care le formulează fiecare dintre formațiunile politice, va exista o a doua rundă pentru a decide, practic, fiecare formațiune ce va face, eu sunt optimist, încrezător, și chiar nu văd niciun fel de motiv și impediment serios pentru a nu susține formula de Guvern pe care o vom prezenta”, a conchis Orban

Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marți sau miercuri. Întrebat, marți seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus că va anunța echipa după finalizarea discuțiilor cu formațiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configurație de maxim 16 ministere.

Joi urmează discuții cu Pro România și UDMR pentru negocierile în vederea formării unui Guvern, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor negocia, vineri, și cu USR pe această temă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că premierul desemnat este Ludovic Orban. Decretul a fost publicat, marți seara, în Monitorul Oficial.

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că numele persoanelor din echipa noului Guvern vor fi făcute publice după finalizarea negocierilor politice, iar runda finală de negociere va fi probabil marți sau miercuri, „în care practic decidem cu fiecare formațiune politică”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.