Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, apel către Tudorel Toader în plină Reuniune a Consiliului JAI: 'Este împotriva interesului României'

antena3
orban-ludovic-pnl

PNL îl somează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să înceteze orice opoziţie în Consiliul JAI la candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European, a declarat, joi, preşedintele PNL Ludovic Orban. 

"Oricine va milita împotriva acestui proiect şi acestei şanse extrem de mari pe care o are România, de a pune un candidat român în fruntea Parchetului, este împotriva interesului României. În ceea ce ne priveşte, la nivelul UE, instituţiilor europene, am pornit o companie de susţinere a acestei candidaturi care este o candidatură extrem de importantă pentru România şi care se desfăşoară în condiţii foarte simple. Candidatul român este în competiţie cu un candidat german şi cu un candidat francez. Aici trebuie să avem extrem de multă inteligenţă, să depunem un efort de lobby foarte mare pentru a susţine candidatura, pentru că mecanismul de decizie care presupune atât Consiliul UE pe justiţie, cel care este condus în 6 luni de preşedinţie de Tudorel Toader, participă la decizie, iar ulterior decizia se ia la nivelul Parlamentului European. Îl somez public pe Tudorel Toader să înceteze orice opoziţie în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne împotriva candidatului român şi să susţină candidatura candidatului român, care are o şansă foarte mare de a ocupa această poziţie extrem de importantă la nivel european", a afirmat Orban, la Parlament, conform agerpres.ro.

Gabriela Firea este gata activeze opțiunea NUCLEARĂ: referendum în București. În ce condiții poate fi convocat de către primar


El a spus că s-a văzut diferenţa "de la cer la pământ" între evaluarea făcută de ministrul Tudorel Toader Laurei Codruţa Kovesi şi cea făcută de experţi internaţionali. 

"S-a văzut foarte clar că este o diferenţă ca de la cer la pământ între criteriile de evaluare politice dictate de Dragnea către Tudorel Toader a fostului procuror şef DNA şi evaluarea făcută de experţi extrem de importanţi, cum ar fi preşedintele GRECO, procurori generali din ţări importante, preşedinţi ai Curţilor Constituţionale, magistraţi de mare prestigiu, această evaluare este total diferită şi arată clar că toate criteriile de evaluare prezentate publicate de Tudorel Toader au fost dictate la partid de Liviu Dragnea", a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.