Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban AVERTIZEAZĂ PSD în urma votului din Comisia Libe: 'Trebuie să se trezească. Nu mai pot călca în picioare interesele României'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, reacționează după votul din Comisia Libe, unde Laura Codruța Koveși a obținut cele mai multe voturi pentru funcția de procuror șef european. Orban îi avertizează pe reprezentanții PSD și le cere să o susțină pe Kovesi în următorul pas pentru funcția pentru care candidează.

Citește și: Cum a fost surprins Augustin Lazăr la bilanțul Ministerului Public

„Fac remarca foarte clară că voturile exprimate atât în comisia Cont cât și Libe, cu remarcile obiective făcute de Comisia Europeană, au arătat că cel mai bun candidat e cel român. România trebuie să fructifice acest moment pentru a avea o funcție la nivel european și să crească prestigiul țării. Orice român, indiferent că reprezintă  PSD - ALDE, trebuie să o susțină pe Koveși. Dacă (n.r.: PSD-ALDE) nu vor sprijini candidatul român se vor face vinovați de trădare. PSD trebuie să se trezească. Nu mai pot călca în picioare interesele României”, a declarat Ludovic Orban, în direct la B1TV.

Membrii Comisiei LIBE din Parlamentul European au votat, miercuri, candidatul pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, după ce Laura Codruţa Kovesi a obţinut marţi seară cele mai multe voturi în Comisia CONT.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut 26 de voturi, faţă de cele 22 ale candidatului francez. Candidatul german a obţinut un vot.

Citește și: REACȚIILE lui Firea și Bădulescu după votul din CGMB pentru schimbarea viceprimarului

Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marți seara candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Votul din Comisia CONT a fost unul consultativ. Cei trei candidați au fost audiați marți în ședința comisiilor LIBE și CONT.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.