Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, către Lucian Bode: Aţi cumpărat 600 de autospeciale printr-o licitaţie cu dedicaţie; încălcaţi în picioare legea

Ludovic Orban

Liderul formaţiunii Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple, că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cumpărat 600 de autospeciale printr-o "licitaţie cu dedicaţie", acesta "încălcând în picioare legea pentru a face servicii unor prieteni politici", anunță Agerpres.

"În ceea ce priveşte problema licitaţiilor, dumneavoastră aţi organizat un simulacru de licitaţie pentru a achiziţiona nişte maşini, la care nici măcar nu aţi respectat hotărârea de guvern pe care m-aţi acuzat că am promovat-o şi adoptat-o, hotărârea de guvern se referea la 300 de maşini autospeciale, nu la 600. Dumneavoastră aţi cumpărat 600 de autospeciale printr-o licitaţie cu dedicaţie, arătând că în Ministerul de Interne nu se respectă legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi că dumneavoastră, care trebuie să fiţi conducătorul unei instituţii care asigură respectarea legii, încălcaţi în picioare legea pentru a face servicii unor prieteni politici", a afirmat Ludovic Orban.

El s-a referit şi la teza de doctorat a lui Lucian Bode, transmiţându-i acestuia să-şi transmită lucrarea la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care este singura instituţie abilitată să se pronunţe dacă este plagiat sau nu.

"Domnule Bode, vă faceţi că nu înţelegeţi. Ca să se testeze dacă este sau nu este plagiat lucrarea dumneavoastră de diplomă, pe care aţi secretizat-o şi chiar dumneavoastră aţi spus că aţi secretizat-o, de altfel nici acuma nu se găseşte la Bucureşti decât într-un format în care nu poate fi duplicat, deşi dumneavoastră aţi publicat şi o carte la o editură a celui care v-a fost şef de doctorat, trimiteţi-vă teza la CNATDCU, singura instituţie legal abilitată cu dreptul de a constata dacă într-o lucrare este sau nu este plagiat este CNATDCU. Trimiteţi-vă teza la CNATDCU, să se pronunţe CNATDCU asupra tezei, dacă sunteţi atât de convins că n-aţi plagiat", a adăugat Orban.

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Lucian Bode, votul urmând să fie dat miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.