Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban le cere urgent celor de la USR-PLUS să propună un ministru la Sănătate: 'Nu există o altă soluție politică decât actuala formulă'

Facebook
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că formula guvernamentală nu se va schimba în urma revocării din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. El spune că această decizie e una care nu are nicio legătură cu decizia PNL de a menține coaliția stabilă.

„Am luat act de decizia d-lui Cîțu. Așa cum am declarat luni după ședința coaliției e și dreptul fundamental de a interveni când este necesar, de a asigura buna guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluție politică decât actuala formulă. Această decizie e una care nu are nicio legătură cu decizia noastră de a menține coaliția.

E strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, cu atât mai mult suntem în valul trei, evident tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze domeniul și să aibă capacitatea de a lupta pentru creșterea actului medical”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: CTP: 'Toate greșelile lui Vlad Voiculescu, și nu au fost deloc puține, sunt greșeli de politician prost' .

Premierul Florin Cîțu i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, anunță premierul.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.