Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban comentează restricţiile impuse în contextul pandemiei: Era imposibilă oprirea desfăşurării Congresului PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele PNL Luddovic Orban a afirmat sâmbătă, întrebat în legătură cu respectarea restricţiilor sanitare la Congresul PNL, că era imposibilă oprirea desfăşurării evenimentului, anunță news.ro.

“Este imposibil de oprit derularea congresului, pentru că toate procedurile prealabile congresului au fost îndeplinite şi era foarte dificil. În cel mai rău caz s-ar fi ţinut în aer liber dacă nu s-ar fi îndeplinit condiţiile la Romexpo”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă se pot respecta condiţiile de distanţare în cadrul congresului, liderul PNL a răspuns: “O să purtăm toţi mască, toţi suntem vaccinaţi sau avem un test PCR sau test rapid făcut. Practic, toată lumea are certificatul verde, nimeni nu intră în sală fără certificatul verde şi în conformitate cu normele există o capacitate de peste 10.000, iar numărul de delegaţi este de 5.000”.

Orban a explicat şi de ce nu putea fi organizat un congres online.

“Nu era posibil, chiar şi modificările statutare pe care le vom adopta astăzi care permit în situaţii excepţionale organizarea de foruri statutare prin sistem online, ele nu se pot organiza în cazul acelor foruri statutare la care se votează secret, pentru că nu există un sistem foarte clar de organizare a secretului votului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că în ultima săptămână a vorbit cu 1.800 de delegaţi la congres.

“Numai în ultima săptămână am vorbit cu aproximativ 1.800 de delegaţi personal, dar de-a lungul campaniei am vorbit cu fiecare delegat în parte de cel puţin o dată, dacă nu de două, trei ori, de patru, de cinci ori şi chiar de zece ori”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat pe câte voturi se va baza la congres, Orban a răspuns: “Pe cât mai multe”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.