Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Cu siguranţă, cine-şi face treaba într-o instituţie publică va rămâne'

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban susţine că administraţia din România a blocat foarte multe proiecte, că nu există instituţii digitalizate aşa cum ar trebui şi susţine că nu poate face public un număr al angajaţilor din sistemul bugetar care vor rămâne fără locuri de muncă în urma restructurărilor anunţate de noul guvern, însă dă asigurări că cei care îşi fac treaba la locul de muncă vor rămâne în sistem, în schimb vor pleca cei intraţi "pe uşa din dos”, potrivit news.ro.

"Cu siguranţă, cine-şi face treaba într-o instituţie publică va rămâne. Fiecare om care răspunde la toate cerinţele de ocupare a postului respectiv nu trebuie să se teamă, pentru că va rămâne în sistemul public. În schimb toţi cei care au intrat pe uşa din dos, care nu au pregătirea necesară, care s-au obişnuit să fie angajaţi în sistemul public, să primească o leafă, să calce din an în Paşte la locul de muncă sau şi când se duc la locul de muncă să nu facă altceva decât să plimbe hârtii, să bea cafele, sau să se facă că muncesc nu mai au ce căuta în sistemul public, asta v-o spun limpede”, a afirmat primul ministru, marţi seară, într-o emisiune la România Tv.

Acesta a anunţat că Guvernul PNL va asigura "un management apropiat de cel din sectorul privat", spunând că "nu poţi să pui ţara în mişcare cu o administraţie care nu face altceva decât să blocheze”.

Citește și: Viorica Dăncilă îl perforează pe Klaus Iohannis! Lovitura de grație pe care i-a dat-o azi

"Managementul care va fi asigurat de noi va fi un management mult mai exigent, un management apropiat de managementul din sectorul privat. (...) Gândirea antreprenorială trebuie să caracterizeze şi acţiunea administraţiei pentru că noi dorim o Românie dezvoltată economic, care să se bazeze pe spiritul antreprenorial. (...) Nu poţi să pui ţara în mişcare dacă ai o administraţie care nu face altceva decât să blocheze, care stă şase luni de zile să semneze un act adiţional sau care aşteaptă 45 de zile un ministru să semneze o hârtie, sau care aşteaptă un aviz de la Compania de autostrăzi pentru un proiect de asfaltare a unei localităţi, nouă luni de zile până îi dă un aviz de înţepare în drumul naţional. Lucrurile nu mai pot să funcţioneze aşa! România a fost blocată. În fiecare zi găsim noi şi noi mostre de indolenţă şi de incapacitate administrativă şi managerială care au ţinut România pe loc şi care au blocat România”, a adăugat Ludovic Orban.

Întrebat dacă există o instituţie publică în care procesul de digitalizare să fie aşa cum ar trebui, premierul a spus că nu există şi că nici nu s-a dorit digitalizarea în administraţie.

"Nu a existat dorinţa de digitalizare, ăsta-i adevărul”, a spus primul ministru, dând exemplul unor instituţii precum ANAF sau CNAS unde sistemele informatice creează probleme.

Ludovic Orban a arătat că "există o rezistenţă în sistem” pentru că digitalizarea permite un bun management, iar acest lucru nu este dorit de către unii angajaţi din sistemul public, a căror muncă ar putea fi foarte uşor controlată de către manageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.