Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban dă asigurări! Toți românii pot beneficia de paturile de la terapie intensivă: 'Avem plan de deplasare a pacienţilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Şeful Executivului susține că, în prezent, numărul pacienţilor la ATI este aproape de 500, iar capacitatea locurilor la terapie intensivă este de aproximativ 1.000 de locuri. Asta înseamnă că este utilizată capacitatea la jumătate, a conchis premierul, relatează News.ro.

Citește și: China, mesaj TRANȘANT și DIRECT către România, în scandalul rețelelor 5G: 'Să-și formuleze în mod independent și obiectiv politicile!' Acuze către americani

„Gândiţi-vă că numărul de locuri în terapie intensivă existent astăzi este în jur de 1.000 de locuri. Va creşte în continuare acest număr de locuri. Nu a fost niciodată atinsă capacitatea. Şi astăzi avem mai puţin de 500 de români trataţi la terapie intensivă, ceea ce înseamnă utilizarea la jumătate a capacităţii. În cazul în care, într-un anumit judeţ sau în Bucureşti, unde sunt mai multe cazuri, se ajunge în situaţia să nu existe locuri disponibile avem plan de deplasare a pacienţilor, fie prin salvări, fie prin elicopter, dacă sunt cazuri mai grave, astfel încât niciun român să nu ajungă în situaţia de a nu putea beneficia de serviciile medicale din terapie intensivă”, a completat Ludovic Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 733 de cazuri noi de COVID-19, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 70.461 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.029. 497 de pacienţi sunt la ATI. Judeţele Bistriţa Năsăud, Caraş - Severin, Ialomiţa, Satu Mare, Sălaj şi Vrancea nu au înregistrat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.