Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban dă semnalul: Dacă Vlad Voiculescu nu-și revine, USR PLUS să renunțe la el sau îl schimbă oricum Florin Cîțu / VIDEO

Inquam Photos / George Calin
pact coalitie  orban ciolos barna kelemen

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii sunt nemultumiti de activitatea lui Vlad Voiculescu, dar că decizia mentinerii sau schimbarii unui ministru revine partidului care l-a propus. Pe de alta parte, se poate ajunge la schimbarea lui Voiculescu daca acesta nu demonstreaza o „imbunatatire semnificativa” a activitatii, prin decizia premierului de demitere a ministrului:

  • „Am fost ca orice cetatean roman afectati de ceea ce s-a intamplat la spitalul Foisor. Intelegem nevoia de crestere de paturi la ATI dar orice decizie de transformare a unui spital in spital COVID trebuie sa urmeze niste pasi si transformarea unui spital trebuie sa permita tratarea pacientilor in cele mai bune conditii.
  • Le-am spus foarte clar colegilor de la USR PLUS ca raspunderea politica exclusiva pentru mentinerea lui Vlad Voiculescu in functie revine aliantei care l-a propus. In ceea ce ne priveste, privim extrem de ingrijorati modul in care este gestionat Ministerul Sanatatii, ca exigenta noastra este maxima.
  • Vreau sa lamuresc o problema, noi sustinem foarte clar dreptul premierului ca atunci cand un ministru genereaza situatii care pot pune in pericol buna functionare a guvernului, premierul are dreptul de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred ca fiecare formatiune trebuie sa aiba propria evaluare a ministrilor si cand nu-si face treaba partidul care l-a propus sa fie cel care solicita schimbarea.
  • Premierul are dreptul atunci cand are suficiente argumente sa propuna schimbarea unui ministru indiferent din ce partid provine.
  • Ministerul Sanatatii Este unul din ministerele unde au aparut foarte multe probleme si unde nevoie de o analiza exgtrem de obiectiva si exigenta si daca nu se constata o imbunatatire semnificativa a activitatii ministerului se poate ajunge chiar la schimbarea ministrului”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.