Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre acoperirea obligatorie a nasului și a gurii: Improvizațiile nu cred că fac bine

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

După ce în Iași, Maramureș, Vaslui și Galați s-a impus cetățenilor obligativitatea acoperirii gurii și nasului când ies din casă, iar Raed Arafat a cerut duminică populației să nu mai iasă din casă fără să-și acopere nasul și gura cu „orice altă formă de material”, inclusiv măști improvizate în casă, premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară la Digi 24 că „improvizațiile nu fac bine” și că nu se poate impune cetățenilor purtarea de măști fără să li se ofere spre cumpărare la prețuri „decente”.

"Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să-i ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare. Sigur că există această recomandare, dar cine se apucă să impună această obligativitate fără să ofere cetăţenilor posibilitatea de a găsi aceste măşti... Aici improvizaţiile nu cred că fac bine. Pentru cetăţeni trebuie aşa numitele măşti chirurgicale care oferă un grad de protecţie important şi care nu sunt pentru intrarea în contact apropiat cu persoane asupra cărora există riscul să fie infectate", a declarat Orban, într-un interviu la Digi 24.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.