Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei 'Brâncuşi' 2020: 'A reușit să creeze o întreagă dezbatere, a fost promotor'

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a participat, miercuri seară, la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi şi a vorbit despre cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul acestei zile, despre care a spus că ”a fost promotor” şi că putea fi orice alt cântăreţ în vogă în locul acesteia.

”A fost promotor. Este bine că un ministru al Culturii a marcat această zi printr-un eveniment, după părerea mea extrem de interesant, iar faptul că a ales o promovare prin intermediul unei, să spun, persoane care practic nu se încadra în stilul clasic a reuşit să creeze o întreagă dezbatere şi sunt convins că foarte mulţi tineri sunt prezenţi astăzi aici tocmai din cauza acestei decizii. Am înţeles că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra tocmai datorită acestei alegeri, iar eu cred că încă din ideile iniţiale ale Ministerului Culturii principala idee a fi de a stârni interesul publicului”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a se răzbună pe Harry și Meghan: au primit INTERZIS la cel mai puternic brand al Casei Regale

Întrebat dacă e corect să fie aleasă Irina Rimes datorită numărului de vizualizări pe care le are pe canalul You Tube, premierul a spus că în locul acesteia putea fi ales orice alt cântăreţ.

”Putea fi oricine altcineva, este un cântăreţ care e în vogă, un cântăreţ care este apreciat şi faptul că a decis să se implice în acest proiect, după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins”, a declarat Orban.

Citește și: Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Întrebat, de asemenea, de ce lipseşte Cuminţenia Pământului, una din operele lui Brâncuşi, la această aniversare, Orban a spus că Ministerul are drept de preempţiune asupra acesteia.

”Vom vedea ce este de făcut cu privire la această operă de artă. Trebuie clarificate toate aspectele juridice, Ministerul Culturii are drept de preempţiune şi vom analiza”, a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.