Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre marile proiecte de infrastructură: 'Încercăm să accelerăm procedurile, am schimbat legislaţia pentru a scurta termenele'

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură se încearcă accelerarea procedurilor, fiind deja modificată legislaţia pentru a se scurta termenele de atribuire.

"Accelerăm toate procesele de investiţii, aşa cum am făcut în ultimul an. (...) Facem demersuri pentru a obţine acordul (Comisiei Europene n.r.) pentru finanţarea tuturor obiectivelor de investiţii în modernizarea infrastructurii de transport. Încercăm să accelerăm procedurile, de altfel am şi schimbat legislaţia pentru a simplifica procedurile de licitaţie, pentru a scurta termenele, a nu lăsa să se adune anii pentru evaluarea unor oferte. De asemenea, am gândit mecanisme prin care să fie soluţionată cu celeritate orice fel de contestaţie (...). Mai mult decât atât, toate instituţiile statului care sunt implicate în realizarea unui astfel de proiect amplu de infrastructură sunt mobilizate şi derulează toate procedurile în termenele cele mai scurte", a declarat Orban cu ocazia unei vizite pe şantierul de modernizare a DN 5, la Adunaţii Copăceni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

Prim-ministrul a adăugat că un rol important în progresul lucrărilor aflate în derulare l-a avut asigurarea finanţării.

"Nu în ultimul rând, am asigurat finanţarea, rapiditatea decontării lucrărilor certificate, rapiditatea plăţii facturilor, astfel încât constructorii să nu stea cu lunile sau chiar cu anii ca să-şi primească banii pentru lucrările efectuate. Continuăm să creştem constant capacitatea managerială privitoare la managementul proiectelor complexe de infrastructură (...). Este necesar acest efort de creştere a competenţei, a calităţii oamenilor care sunt implicaţi în aceste proceduri şi (...) încercăm să simplificăm şi să digitalizăm orice procedură, astfel încât să ducem la bun sfârşit cât mai rapid aceste proiecte", a precizat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat la recepţia lucrărilor de modernizare pe DN 5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni, în judeţul Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.