Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19: 'Sunt sisteme foarte contestate'. Primarul Capitalei a intervenit cu o observație

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban afirmă despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19 că sunt foarte contestate: „Presupune un acord din partea fiecărui cetățean”. Nicușor Dan: „Dacă-mi permiteți. În București asta e o chestiune care chiar funcționează”.

Premierul Ludovic Orban, întrebat duminică despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19, a spus că „știți foarte bine că aceste sisteme sunt foarte contestate. Ele au fost aplicate în unele țări, mai puțin în UE. Presupune un acord din partea fiecărui pacient să își instaleze aplicația, iar dacă un cetățean nu vrea să instaleze aplicația, nu avem nicio posibilitate legală de a-l determinat să o facă”.

Gândurile lui Gabriel Oprea înainte de alegerile parlamentare - Vrea la Comisia de Apărare din Parlament pentru susținerea polițiștilor și militarilor

În ce privește sistemul de monitorizare, Orban a explicat că e simplu: „DSP emite ordine de izolare sau de carantinare la domiciliu. Ele se duc la Evidența Populației. Ministerul de Interne are obligația de a verifica periodic respectarea deciziilor luate de DSP de izolare sau carantinare”.

„Dacă-mi permiteți, la București asta e o chestiune care chiar funcționează. Adică persoanele care sunt izolate sau carantinate sunt verificate de Poliție o dată pe zi, la diferite ore”, a intervenit primarul Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.