Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Dragnea a fost condamnat în primă instanţă pentru că a furat de la copiii din Teleorman şi acum vrea să fure de la toţi copiii din România'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că orice afirmaţie că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis nu ar dori majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 martie este "o minciună gogonată", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"Dragnea a fost condamnat în primă instanţă pentru că a furat de la copiii din Teleorman şi acum vrea să fure de la toţi copiii din România. PNL a iniţiat în urmă cu mai multe luni un proiect de lege privind majorarea alocaţiilor pentru copii. După ce senatorii PSD-ALDE au votat împotriva proiectului în Senat, am derulat o campanie de informare a cetăţenilor din fiecare judeţ privitoare la parlamentarii care au votat împotriva majorării alocaţiilor. Asta i-a determinat, în ciuda indicaţiilor primite de la partid, Dragnea şi Tăriceanu, ca la votarea amendamentului PNL, susţinut de Robert Sighiartău la buget, mulţi dintre ei să nu mai aibă curajul să voteze împotriva amendamentului pentru a nu suporta sancţiunea electoratului. (...) Orice fel de afirmaţie că PNL şi preşedintele Iohannis nu ar vrea majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 martie este o minciună gogonată, pe care o desfid. Nimeni din România nu-i mai crede pe aceşti derbedei, care şi-au bătut joc de cetăţeni şi care încearcă acum, printr-o operaţiune de dezinformare făcută prin canalele lor specifice, să mintă cetăţeanul român, să spună că din cauza PNL şi a preşedintelui Iohannis nu s-ar putea plăti alocaţiile pentru copii mărite de la 1 martie", a afirmat Orban.

El a spus că, în 2015, PNL a impus dublarea alocaţiilor pentru copii, tot cu împotrivirea PSD, când preşedintele PSD era Victor Ponta, dar alocaţiile au fost majorate şi fără ca OUG privind rectificarea bugetului să fie adoptată.

"De ce în textul iniţial al OUG şi în declaraţia premierului s-a spus negru pe alb că alocaţiile vor fi majorate de la 1 martie fără nicio condiţie şi ulterior a apărut această condiţie care este stupidă şi complet aberantă - dacă nu intră în vigoare legea bugetului 6 luni?", a adăugat liderul PNL.

O soluţie, potrivit lui, ar fi o nouă ordonanţă de urgenţă, care să scoată referirea la adoptarea proiectului de buget pentru a putea fi majorate alocaţiilor.

"Soluţiile sunt simple. Aşa cum au dat o OUG şi a modificat-o faţă de textul iniţial supus dezbaterii publice, pot să emită o OUG care să scoată referirea la intrarea în vigoare a majorării alocaţiilor pentru copii după adoptarea bugetului, pentru că nu este necesară. A doua variantă este proiectul PNL, care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor, se poate da vot favorabil miercuri. Ca atare, poate să fie promulgată. Această operaţiune mizerabilă de dezinformare caracteristică partidelor de tip bolşevic - care încearcă să spună despre alb că este negru, care încearcă să spună că cei care au impus în Parlament majorarea alocaţiilor nu vor majorarea alocaţiilor şi că ei vor majorarea alocaţiilor, în condiţiile în care au votat împotrivă - este de neacceptat, este o minciună sfruntată. Dacă alocaţiile copiilor nu se vor majora de l martie, nu există decât un vinovat, şi anume Guvernul României", a mai spus Orban.

Luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a calificat pe şeful statului, Klaus Iohannis, şi pe liberali drept "ipocriţi", susţinând că prin atacarea la CCR a Legii bugetului de stat pe anul 2019, alocaţiile pentru copii nu mai pot fi mărite începând cu data de 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.