Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban este categoric: 'Nu mai putem să ne batem joc de ţară, să aprobăm bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în februarie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban reiterează că obiectivul Guvernului este de a aproba legea bugetului de stat până la sfârşitul acestui an, iar în cazul în care nu se va putea aproba bugetul prin dezbatere parlamentară până la 31 decembrie, ia în calcul asumarea răspunderii pe această lege. "(...) nu mai putem să ne batem joc de ţară", spune Orban.

"Obiectivul nostru este acela de a adopta legea bugetului de stat până la sfârşitul anului, nu mai putem să ne batem joc de ţară, să aprobăm bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în februarie, în martie, în aprilie, cum a fost în alte cazuri. În toate ţările civilizate bugetul se aprobă până la sfârşitul anului”, a afirmat Orban, miercuri seară, la B1 Tv.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

El a spus că planurile de afaceri ale firmelor, aprobarea bugetelor locale sau demararea unor lucrări noi de investiţii se fac în funcţie de bugetul naţional şi cataloghează drept o "bătaie de joc” modul în care s-a adoptat bugetul în anii anteriori.

"Obiectivul nostru este să finalizăm adoptarea bugetului. Să vedem dacă prin dezbateri parlamentare putem să atingem acest obiectiv şi facem evaluarea. Există şi varianta angajării răspunderii în cazul în care constatăm că nu se poate până la 31 decembrie”, a spus Orban.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.