Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban explică 'chichița' de care se leagă Cîțu referitor la depunerea moțiunii: Nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament

Facebook
Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților a declarat că nu a informat guvernul despre moțiunea de cenzură din vinerea de când a fost depusă pentru că era în afara programului de lucru.

„Chichița de care se leagă ei este aceea că protrivit regulametului, Guvernul este informat despre moțiunea de cenzură în ziua în care este depusă, dar asta nu înseamnă că poți să oprești moțiunea de cenzură. Pe de altă parte ne-am confruntat pentru prima oară cu o astfel de situație în care nu au fost depuse semnătui în original și era să firesc să prezint moțiunea în BPR”, a explicat Ludovic Orban.

El a precizat că noua majoritate din Birourile Permanente Reunite ”încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură”. ”Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”, afirmă Orban.

”O majoritate din BPR încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură, proceduri constituţionale şi regulamentare”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Acesta susţine că nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament.

”Nu există niciun conflict între Guvern, Guvernul aici nu există. Ce ar vrea Guvernul că dacă se depune moţiune de cenzură, ea nu poate fi dezbătură şi votată? Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e unul ridicol, penibil”, a mai afirmat Orban.

Întrebat dacă va convoca un plen pentru moţiune, Orban a precizat că Anca Dragu i-a transmis o scrisoare în care i-a formulat anumite solicitări.

„Am cerut punctul de vedere de la Departamentul legislativ al Camerei, îl voi analiza, mă voi consulta cu doamna Dragu şi voi anunţa decizia mea”, a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.