Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban face cerere: 'Proiectul Legii pensiilor speciale să fie redezbătut în comisia de specialitate'

Guvern
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că există câteva motive pentru care proiectul Legii pensiilor speciale ar trebui redezbătut în comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, dar a adăugat că, nefiind iniţiat de Guvern, va depinde de poziţionarea grupurilor parlamentare.

"Există câteva motive pentru care ar trebui redezbătută. În ceea ce ne priveşte pe noi, suntem categoric împotriva amendamentelor formulate de Adrian Solomon - de exemplu, în ceea ce priveşte tăierea pensiilor viagere pentru sportivii care au obţinut medalii la competiţii, olimpiadă, campionate mondiale. Nu sunt de acord cu tăierea indemnizaţiilor de merit pentru oamenii de cultură, pentru academicieni şi mai sunt alte câteva categorii. Sigur, asta urmează să se discute în Parlament. Acest proiect de lege nu este iniţiat de Guvern şi, ca atare, va depinde de poziţionarea grupurilor parlamentare", a afirmat Ludovic Orban, întrebat cum comentează o afirmaţie a PSD potrivit căreia PNL ar trebui să retrimită la comisie Legea pensiilor speciale ca să se asigure că este constituţională.

Citește și: Preţul unui metal, folosit pentru a reduce emisiile poluante ale vehiculelor, a crescut cu 40% în trei săptămâni

Întrebat dacă iniţiativa va fi adoptată în Parlament în forma actuală ieşită din comisia de specialitate, premierul a spus: "Suntem puşi într-o situaţie delicată, pentru că noi am fost iniţiatorii proiectului de lege, care a fost modificat prin amendamentele susţinute de PSD, care a introdus nişte amendamente pe care noi nu le-am susţinut într-un proiect de lege iniţiat de noi".

"Cred că oricum se vor găsi destui care să atace la Curtea Constituţională. În ceea ce ne priveşte, noi suntem consecvenţi cu punctul de vedere pe care l-am exprimat", a adăugat Orban.

Citește și: Companiile au închiriat anul trecut în București aproape 390.000 metri pătrați de spații de birouri, cel mai mare nivel din ultimii 9 ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.