Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, 'folosit' de USR-iști în bătălia cu Florin CÎțu: 'A ignorat complet orice idee de reformă'

USR PLUS
usr plus

Dacă nu se reface coaliția cu PNL și UDMR, singurul lucru responsabil pe care-l poate face USR este să se prezinte în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că țara trebuie guvernată în această perioadă grea, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, s-a întâlnit miercuri cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Discuția nu s-a soldat cu nici o concluzie.

Claudiu Năsui spune că sunt două opțiuni, până la urmă: „În primul rând, există și posibilitatea ca aceste negocieri să meargă, să funcționeze și să reușim să avem susținerea coaliției, singurei coaliții pe care o vedem fezabilă, anume PNL-USR-UDMR și în cazul în care această coaliție nu reușește să se pună de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face și pe care-l vom face este să ne prezentăm în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că până la urmă, țara trebuie guvernată, suntem într-o perioadă grea”, relatează Mediafax.

Întrebat despre o afirmația a lui Florin Cîțu, care spunea că responsabilitatea este a lui Dacian Cioloș și a coaliției USR–PSD–AUR, Năsui a răspuns: „Nu, domnul Florin Cîțu este cel care a generat toată această criză și care a reușit să demonstreze tuturor în opt luni de zile că nu înțelege ce înseamnă să fie un premier de coaliție. El a fost premierul unui singur partid și dacă stăm să ne gândim bine, nici măcar al unui singur partid, ci al unei părți dintr-un partid (n.r.: cu referire la tabăra din PNL care îl susține pe Ludovic Orban), a ignorat complet orice idee de reformă și placa asta, narațiunea aceasta cu USR-PSD-AUR în alianță este o minciună (...)”.

Vezi și: De la Guvernul Meu, la Guvernul Curcubeu

Întrebat, mai departe, dacă se îndreaptă către varianta unui guvern minoritar USR, propus în Parlament, Năsui a spus că este un scenariu plauzibil și foarte posibil, având în vedere că negocierile cu PNL și cu UDMR par a fi în impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.