Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Garantez că Sibiu-Piteşti şi tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj vor fi gata sub o guvernare liberală de 4 ani'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmat sâmbătă, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Vest Oltenia, că sub o guvernare liberală de patru ani va fi finalizat drumul expres Sibiu-Piteşti şi tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

"În 2008 am aprobat în Guvernul liberal indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Piteşti. Nici astăzi nu este gata, iar ceea ce a făcut PSD, inaugurând o lucrare în care nu erau decât nişte borduri pe un teren privat, este o ruşine pentru orice fel de om politic din România. Noi vom construi drumul expres Sibiu-Piteşti şi dacă eram din 2008 la guvernare era de mult gata. La PSD rar îi auzi vorbind de un proiect care este fundamental. Legarea Olteniei de Coridorul IV rutier, atât prin tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, cât mai ales printr-o zonă de autostradă Calafat-Craiova-Lugoj, care să facă legătura cu cu Coridorul IV de transport european. Lor nici măcar nu le trece prin cap şi nu au făcut nici măcar pe hârtie acest tronson de autostradă. Eu vă garantez că şi Sibiu-Piteşti şi tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj, vor fi gata sub o guvernare liberală de 4 ani de zile", a afirmat Orban.

Liderul PNL a criticat şi lipsa altor proiecte de infrastructură, cum ar fi Dunărea.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

"În 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lăsat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrările de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunăre. Ce au făcut în 11 ani? Nimic! Dunărea nu este navigabilă şi sudul judeţelor, mai ales din Oltenia, nu se poate dezvolta pentru că nu poate să fructifice acest avantaj strategic deosebit. Vă garantez că şi acest lucru va deveni realitate. Dunărea va deveni navigabilă şi se va umple de barje care să transforme cu adevărat potenţialul de dezvoltare şi al Olteniei", a mai spus Orban.

La Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Vest Oltenia au mai participat preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi lideri liberali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.